Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Голова Бориспільської РДА акцентував на мобілізації, благоустрої та культурних подіях


Голова Бориспільської РДА акцентував на мобілізації, благоустрої та культурних подіях

26 червня в кабінеті голови райдераждміністрації відбулась оперативна нарада за участі керівників структурних підрозділів.

Голова Бориспільської РДА Дмитро Воронін акцентував на мобілізаційній роботі, питаннях благоустрою, оздоровленні дітей, медичній реформі та культурних подіях. За його словами, в першому кварталі поточного року план з мобілізації було виконано на 110%, у другому — на 100%. Більшість чоловіків, які висловили бажання укласти контракт на службу у Збройних Силах України, зареєстровані в районі.

У продовження теми заступник голови районної державної адміністрації Роман Шуменко додав, що на минулому тижні вдалося успішно провести засідання за участі воїнів АТО, волонтерів, очільників територіальних органів влади. Також участь в заході взяла керівник обласного Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції Світлана Шаповал. Разом опрацювали найгостріші проблеми, що стосуються військовослужбовців та членів їх сімей.

Важливим завданням назвав Дмитро Воронін ремонт доріг, що триватиме до листопада 2017 року. Цього року на ремонт доріг в Бориспільському районі з державного бюджету виділено 37 млн гривень — чималі кошти, що потребують звітності. Очільник доручив першому заступнику РДА Володимиру Солдатенку виконати об’їзд доріг, визначити аварійні ділянки та опрацювати графік проведення ремонту.

Начальник відділу освіти Микола Каськів розповів про оздоровлення та відпочинок школярів. Основні бази знаходяться в Закарпатті, Прикарпатті, в Одеській та Запорізькій областях. Також він поінформував про проведення випускних вечорів в загальноосвітніх навчальних закладах.

Керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги Денис Хурса ознайомив присутніх з проведенням медичної реформи. Чергові обговорення за участі експертної групи проходили минулого тижня у Верховній Раді України. Утім, не прийнято жодного конкретного рішення щодо подальшого перебігу реформи.

Він також додав, що за 2-3 тижні відбудеться презентація автомобілів невідкладної медичної допомоги, придбаних за державні кошти. 10 автомобілів планується передати до сільських медамбулаторій.

Начальник управління агропромислового розвитку Михайло Пензай поінформував про профілактичні заходи, що проводяться в селах, з метою уникнення поширення африканської чуми свиней. Також ознайомив про перебіг польових робіт та запровадження аграріями нових технологій обробки землі.

Начальник відділу культури Неля Кияшко розповіла про районний конкурс-огляд патріотичної пісні "В нашій пісні - наша сила", в якому взяли участь близько 50 солістів та ансамбілів з різних сіл району. Мета конкурсу: популяризація творів громадянського і національно-патріотичного звучання, піднесення патріотичного духу громадян, любові до рідного краю та його історичного минулого.

Очільник району звернув увагу на культурні проекти, що планується реалізувати на теренах Бориспільщини. Йдеться про облаштування Алеї слави учасникам АТО в с.Старе та відкриття садиби-музею ім.Чубинського в однойменному селі. Дмитро Воронін зауважив, що ці об’єкти — в пріоритеті місцевої влади, оскільки мають велике культурне та історичне значення для мешканців району та України в цілому. «Реалізація даних проектів — вкрай важлива на загальнодержавному та регіональному рівнях. Прошу поставитися до цього з серйозною відповідальністю», — наголосив Дмитро Олександрович.

Під час оперативної наради присутні заслухали порядок роботи в сфері соціального захисту, в галузі містобудування та архітектури, взаємодію з правоохоронними структурами, поточні юридичні питання, заходи з метою попередження надзвичайних ситуацій тощо.

Олександра ШОСТАК, прес-секретар РДА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031