Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Ми знаходимося у стані військового конфлікту. Наш обов’язок — не допустити, аби так звані «ДНР-ЛНР» стояли під Борисполем",- Дмитро Воронін, голова РДА


«Ми знаходимося у стані військового конфлікту. Наш обов’язок — не допустити, аби так звані «ДНР-ЛНР» стояли під Борисполем",- Дмитро Воронін, голова РДА
В понеділок, 6 березня, під час наради з питань військової мобілізації Дмитро Воронін, голова Бориспільської районної державної адміністрації, наголосив, що обов'язок кожного громадянина — стояти на захисті української держави.

Понеділкова робоча нарада з питань військової мобілізації проходила за участі заступників голови адміністрації Володимира Солдатенка та Романа Шуменка, в.о.військового комісара Бориспільського об’єднаного військового комісаріату майора Андрія Конона, старшого офіцера Київського обласного військового комісаріату капітана Анатолія Барановського, начальника Бориспільського відділу поліції ГУ НП в Київській області Андрія Гудіми, голів усіх сільських рад району, керівників військово-облікових столів при сільрадах. Присутні проаналізували стан проходження військової служби громадянами району, участь селян в Антитерористичній операції та строковій військовій службі, доукомплектування української армії, залучення до служби у Збройних Силах України за контрактом.

Військовий комісар нагадав, що 24 лютого Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році». Указ набирає чинності з 1 березня 2017 року. Згідно з документом, військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби, будуть звільнені в запас у травні - червні та у жовтні - листопаді 2017 року. Інші військові-строковики, які вислужили встановлені терміни, звільнятимуться в запас у квітні - червні та у жовтні - грудні цього ж року.

Призов на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, також здійснюватиметься навесні та восени: у квітні - травні та жовтні - листопаді 2017 року. У Збройні сили України також будуть призивати громадян віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання і не проходили військової служби.

В ході наради Андрій Конон відповідно до Указу про проведення призовної кампанії передав сільським головам розпорядження про проведення оповіщення громадян, які підлягають призову на строкову військову службу. «Оповіщення і транспортне забезпечення призовника до військомату проводиться відповідно до статті 34 Постанови Кабміну № 921, що була видана в грудні 2016 року, — додав комісар. — Обов’язок покладається на органи місцевого самоврядування та перебуває на контролі Президента». Він додав, що в Постанові чітко написано повноваження місцевих військоматів та завдання органів самоврядування, тому й звернувся до сільських голів розпочати роботу згідно з чинним законодавством.

За словами першого заступника голови РДА Володимира Солдатенка, ще одним наболілим питанням загальнодержавного значення є залучення громадян до служби у Збройних Силах України.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Шуменко запевнив в тому, що держава всебічно підтримує учасників бойових дій та їх сім’ї. На рівні області виплачується одноразова матеріальна допомога на рівні 12 тис 800 гривень, забезпечується соціальний захист воїнів на рівні району та сільських рад. Роман Володимирович нагадав про збільшення державних коштів на підтримку учасників АТО, що передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» на 2017-2020 роки. Дана сума складає 800 тис грн на рік. Це надання одноразової матеріальної допомоги, допомоги на лікування, санаторно-курортне оздоровлення тощо. У переліку заходів програми «Турбота» передбачено надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям та іншим громадянам, які зареєстровані та проживають в Бориспільському районі, та отримали поранення при виконанні службових обов’язків у зоні антитерористичної операції, а також сім’ям військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО або в полоні. Орієнтовний обсяг фінансування на 2017 рік за цими питаннями становить 500 тис грн. В середньому сума допомоги становить від 2 до 10 тис грн. Наприклад, для отримання одноразової матеріальної допомоги на суму до 10 тис грн (для сімей, члени яких у зоні АТО або в полоні) слід звертатися у відділ з питань контролю, документального забезпечення та звернень громадян районної державної адміністрації (м.Бориспіль, вул.Київський Шлях, 74) або за тел.: (04595) 6-14-38. У разі неможливості самостійно подати пакет документів учасником АТО (мобілізований або демобілізований) документи збирають члени сім’ї: дружина (чоловіка) або матір (батько), які зареєстровані та проживають у районі.

За підсумками наради прийнято рішення розгорнути широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо переваг військової служби за контрактом, долучити до співпраці засоби масової інформації, проводити в селах зустрічі з громадою, вишукати в сільрадах можливості для фінансової підтримки учасників АТО, забезпечити оповіщення та прибуття до Бориспільського військомату призовників.

Олександра ШОСТАК, прес-секретар

Бориспільська районна державнв адміністрація

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031