Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Дітям треба більше уваги


Дітям треба більше уваги

Як хороші, так і погані риси характеру людини започатковані з дитинства. Важливо берегти дітей від першого неправильного кроку і показувати, що завжди можна шукати здорову альтернативу.

У своїй роботі ГФ «Сектор Безпеки» часто спілкується з бориспільськими підлітками. Багато з них відкрито насолоджуються вживанням «заборонених плодів» — тютюнових виробів, алкоголю, наркотиків. Виховати здорову повноцінну особистість не можуть правоохоронні органи чи сама школа — без батьківського прикладу і позиції ці зусилля, як правило, марні.

Коли видно, що профілактичної бесіди з дітьми замало, в активістів «Сектора Безпеки» виникає бажання поспілкуватися з їхніми батьками. Нещодавно трапився показовий випадок: у парку біля пам’ятника воїнам компанія підлітків проводила час із пляшками, цигарками та нецензурними лайками. Приїхали батьки — і стало зрозуміло, наскільки різною може бути реакція. Один чоловік суворо поставився до поведінки своєї дитини, але інший навпаки став захищати — від чого? Невже пляшка — хороший товариш для школяра? На жаль, такий випадок не є винятковим. Часто батьки не бачать нічого поганого, коли дитина в нічний час десь гуляє, палить, вживає алкоголь. На яку спокійну старість можна сподіватися з такими нащадками?

Минулого тижня у четвер пізно вночі патруль зустрів 14-річного хлопця у стані сп’яніння. Знайшли батьків. Виявилося, перед прогулянкою підліток украв у батька 500 гривень. Кого можна звинуватити у цій ситуації? Суспільство, у якому дитині не вказали іншого шляху? Школу, яка «зайнята» оцінками та ЗНО? Владу, яка будує супермаркети й плодить гральні зали? Чи батьків, які думають, що досить дитину народити і годувати, а там як буде?
Не будьмо байдужими, приділяймо дітям більше уваги, цікавимося їхнім життям, проблемами та
оточенням.

Сергій КРУЧИНІН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031