Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Ціна питання — коло повноважень


Ціна питання — коло повноважень

Депутат Бориспільської міської ради Ігор Шалімов вніс пропозицію включити до порядку денного питання «Щодо утворення тимчасової контрольної комісії місцевої ради з питань погодження виконавців робіт, послуг та постачальників товарів, які виконуються за рахунок бюджетних коштів». За внесення питання до порядку денного поставили підпис 13 депутатів.

Людям, які не володіють інформацією з депутатських кулуарів, важко було зрозуміти, чому це питання викликало настільки великий спротив. Ігор Володимирович дуже аргументовано пояснив позицію позицію фракції «Наш край», яка була ініціатором цього питання.

— Ще декілька місяців тому я звертав увагу на проблему розподілу бюджетних коштів між виконавцями робіт. 27 березня 2017 року своїм голосуванням депутати надали повноваження бюджетній комісії не лише займатися виділенням коштів на виконання робіт, але й розподіляти ці роботи між підрядниками. Міська рада голосує за бюджет, який подає бюджетна комісія. Потім бюджетна комісія розподіляє виділені кошти між виконавцями робіт. На мою думку, це є конфлікт інтересів. Оскільки ми будуємо демократичне суспільство, то пропонуємо — створити тимчасову комісію, яка займатиметься винятково розподілом підрядів, на роботи які виконуватимуться за бюджетні кошти.

Ось коротка статистика:
У січні місці ми проголосували бюджет. 117 млн грн. було на виконання робіт у тому числі, дороги, утримання будинків, тощо, і 16 мільйонів на послуги (проектно-кошторисні документації, експертизи…). За даними, які у мене були на 26 березня розподілено та заключено договорів із 117 млн. на 27 млн. грн, а по послугах — усього на 202 тисячі, що складає 1,6%. А минуло майже 3 місяці. В результаті уже намічаються труднощі, щоб в стигнути виконати роботи в сезон. Бо доки виконавець після прийняття рішення комісією отримає змогу приступити до роботи, минає від двох до трьох тижнів. Тож щоб розвантажити бюджетну комісію від цих зобов’язань ми пропонуємо створити незалежну демократичну тимчасову депутатську комісію, куди з правом дорадчого голосу увійдуть представники виконавчого комітету. Тому що зараз бюджетні кошти між виконавцями розподіляють депутати, а відповідальність за якість робіт несе виконавчий комітет.

Фракція «Наш край», як найчисельніша, не претендує на більше представництво у комісії. До її складу повинні увійти по одному депутату з кожної фракції, а від виконавчого комітету — головні розпорядники коштів: перший заступники міського голови Микола Корнійчук, Та заступник міського голови Людмила Ковальова.

Палкі промови на захист роботи бюджетної комісії, яку, наче б то, несправедливо звинуватили у бездіяльності, звучали і перед внесенням питання до порядку денного, і коли черга дійшла до його обговорення. У той же час з боку виконавчого комітету були свої претензії, щодо вибору виконавців робіт. Хоча, судячи з почутого, недопрацювання були і з одної, і з іншої сторони. Надвечір дообговорювалися до того, що закинули ініціаторам питання, ніби вони цим рішенням хочуть зняти голову бюджетної комісії Юрія Локайчука. Навіть готові були вже бігти за кабінкою для голосування. В-решті-решт депутати таки розібралися в суті питання, і воно було підтримано більшістю голосів. Новостворену комісію очолив Ігор Петренко, який на початку сесії оголосив, що виходить із бюджетної комісії, оскільки його співпраця з колегами не склалася.

Ірина Костенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031