Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільський кінотеатр у руках Феміди


Бориспільський кінотеатр у руках Феміди

«Вісті» з'ясовували, чому, попри заборону, міський кінотеатр працює та коли очікувати його реконструкції.

Приміщення кінотеатру 15 років тому було передано в оренду на 25-літній термін тодішньому міському депутату та підприємцю Валерію Гордієнку. Тоді заклад із оновленим інтер’єром став достойним місцем культурного відпочинку. Але з роками щось пішло не так із колись успішною «Європою».

Перевірка
Через невиконання певних пунктів договору оренди, зокрема підтримки належного стану приміщення (так було написано у документі), у вересні 2017 року за ініціативи міського голови Анатолія Федорчука було створено робочу групу для перевірки кінотеатру. До її складу увійшли представники влади, вони обстежили заклад щодо його придатності до експлуатації, діючи відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування». Орендарю приміщення було зроблено кілька зауважень: заклад не відповідає санітарним вимогам, перебуває у занедбаному стані та потребує капремонту як зовні, так і всередині. До їх усунення кінотеатр рекомендували закрити.

Справа у суді
Після затримки із виконанням приписів місцева влада прийняла рішення розірвати договір оренди та повернути приміщення у комунальну власність. Задля узгодження подальших дій Гордієнко до міськради у призначений термін не з’явився, це і стало підставою для подання до суду щодо розірвання договору. Питанням займається Олена Величко, головний спеціаліст управління ЖКГ виконкому Бориспільської міської ради. За її словами, наразі суддя Київського окружного адміністративного суду розглядає усі надані документи щодо приміщення кінотеатру. «У якості доказів щодо неналежного стану приміщення кінотеатру ми додали відеозапис із місцевого телеканалу «ТРС-Бориспіль», фотодокази та висновки Бориспільського головного відділу надзвичайних ситуацій у Київській області. На 12 червня призначено судове засідання, де буде вирішена доля орендованого комунального майна», — розповідає Олена Олегівна.

Він проти
Судова тяганина триває, а кінотеатр працює. Підприємець Гордієнко каже, що покращив ситуацію у кінотеатрі, провів додаткову незалежну експертну оцінку щодо виправлення попередніх недоліків. Її здійснювало ТОВ «Український центр судових експертиз», але ці висновки, за його словами, суперечать попереднім, місцевим.
Щодо відеозйомок телевізійників у кінотеатрі Гордієнко категорично заперечив правдивість сюжетів та переконував, що це схоже на монтаж. Орендар вважає, що коли і є зауваження до закладу, то немає сенсу вкладати кошти на їх усунення, поки не буде рішення суду.

Пряма мова
«Це замовлення»
Непорозуміння із кінотеатром прокоментував «Вістям» підприємець Валерій Гордієнко:

— Я вважаю, що все, що відбувається довкола кінотеатру, є сфальсифікованим замовленням задля переділу комунального майна! Взаємодії із міською владою у нас немає через постійний тиск з їхнього боку. На свій захист можу сказати: я завжди вчасно сплачую податки до міського бюджету та оплачую усі комунальні послуги. Свого часу із цього приміщення я зробив заклад культури, провів належний ремонт. А тепер фактично за один день, здається, я став майже ворогом для теперішньої влади. Я хочу, щоб у Борисполі працював кінотеатр і люди отримували якісні послуги.

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031