Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

До гнідинської школи завітав Посол Королівства Бельгія


До гнідинської школи завітав  Посол Королівства Бельгія

Увійшовши 26 червня до вестибюлю Гнідинської школи ім. Петра Яцика, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс не очікував зустрітися із київським князем Володимиром Мономахом та ще й спілкуватися з ним англійською мовою.

Десятикласник Роман Ковальчук, який вдало зіграв роль історичного діяча, що побував на гнідинській землі ще в 1101 році, розкривав здивованому гостю історію села, уявно перегортаючи її найцікавіші сторінки.

Допомагали «князю» представляти різні історичні епохи його Дружинник (Олександр Кацал ), Козак (Роман Тригуба), Йона Шевченко (Максим Настенко), Петро Яцик ( Андрій Маринченко), Воїн-захисник (Ілля Стегно), семикласниці Марія Буркацька та Анастасія Біла. Разом із учнями у презентації брала участь учителька Олена Валентинівна Корбут, яка переклала на англійську мову написаний мною сценарію театралізованого дійства. Вітали Посла Бельгії власноруч зробленими напередодні прапорцями з чорно-жовто-червоними смугами і школярі,які відвідують літній англомовний табір, а також учителі школи, волонтерка з Канади Сара Леткемен , очільник гнідинської громади Олександр Йосипович Лазаренко, дослідник історії села Василь Іванович Галатенко.

Люк Якобс жваво коментував усі моменти зустрічі, а його схвильований спітч, викликаний великим прапором Королівства в актовій залі, якого спеціально до візиту данського гостя пошила бібліотекарка Галина Володимирівна Придиба, навіть не потребував від його помічниці Марії Мартинюк перекладу. Візит пана Посла до Гнідинської школи − яскравий епізод участі навчального закладу в міжнародному проекті GoCampSchools, про що наголосила його представниця Ніка Овчинникова. Презентуючи рідну Бельгію, її традиції, історію,географію,національну кухню, пан Люк не просто виконував свою місію, він як талановитий вчитель заохочував гнідинських учнів вивчати англійську мову, щоб з її допомогою пізнавати світ, інші культури.

Я була в захопленні від того, як наші діти, хто стримано, хто впевненіше, але ж спілкуються іноземною мовою з Послом, навперебій роблять світлини, дякують за значки-сувеніри та бельгійські смаколики! Подарунком стали для школи книги про співпрацю наших країн із переднім словом Люка Якобса. Навзаєм вчителька-майстриня Броніслава Гаврилівна Барановська подарувала пану Послу та іншим гостям свої неперевершені вироби-обереги, а талановиті учасниці циркової студії «Кабріолі» під керівництвом Ольги Володимирівни Галич презентували їм кілька концертних номерів. А яка ж гостина без українських вареників? Дегустувати їх запросила до шкільної їдальні кухар Валентина Леонідівна Рой.

Завдяки Надзвичайному та Повноважному Послу Люку Якобсу, по-новому дивимося на Королівство Бельгію, а завдяки програмі GoCamp, вчимо учнів і самі вчимося долати мовні та культурні кордони.

Ніна Григорівна Кудько, директор Гнідинської школи

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031