Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Непереможний секретар: Годунок не став «РERSONA NON GRATA»


Непереможний секретар: Годунок не став «РERSONA NON GRATA»

Інтригою 48 сесії Бориспільської міської ради 11 грудня стало питання «Про відкликання Годунка Ярослава Миколайовича з посади секретаря» та спроба чинити тиск на депутатів, щоб домогтися зняття.

Бюджет коригували скромно
Оскільки додаткових надходжень до міської казни не було, коригування бюджету відбувалося за рахунок перерозподілу коштів. Міські обранці виділили 120 000 грн матеріальної допомоги двом сім’ям з вул. Ватутіна, які по-страждали від пожежі. 1 975 000 грн передбачено на придбання обладнання для УЗД діагностики міському центру первинної медико-санітарної допомоги. На 198 450 грн планується придбати солі, а на 198 640 грн піску, щоб поповнити запаси пісково-соляної суміші для доріг і тротуарів. 80 000 грн передбачено на купівлю холодного асфальту для виконання поточного ремонту шляхів у зимовий період.

Парад програм
Відомо: якщо роботи, які потрібно виконати за кошти міського бюджету, не передбачені у програмі розвитку, казначейство не дозволить виділити на них кошти. Однак якщо коштів на виконання робіт у міські казні не буде, програми залишаться намірами. Депутати вносили корективи у існуючі програми розвитку, щоб зафіксувати потреби і плани наступного року. Подаємо найцікавіші перспективи.

Програмою забезпечення міста Борисполя якісною питною водою на 2006-2020 роки у 20189 році планується:

• Придбання та встановлення вузлів обліку холодної води в багатоквартирних будинках на суму 4 млн 196 тис. грн.
• 45 тис. грн передбачено на виготовлення робочого проекту реконструкції централізованих систем водопостачання на вул. Київський Шлях, 1/1 – 1/72, Авіаторів та Френкеля в м. Бориспіль та 455 тис. грн на самі роботи.
• 45 тис. грн зарезервовано на виготовлення робочого проекту реконструкції централізованих систем водопостачання вул. Плеханова в м. Бориспіль з переключенням всіх споживачів. Роботи з реконструкції (з переключенням всіх споживачів) коштуватимуть 1 млн 250 тис. грн.

Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху Борисполя на 2016-2020 роки передбачено будівництво підземного пішохідного переходу через вул. Київський Шлях. У 2019 та у 2020 роках заплановано виділити на це по 10 млн грн. Кошти мають надійти не з міської, а з обласної та державної казни.

Поштова адреса з доплатою
Уже третю сесію поспіль (із жовтня) ТОВ «МК» — ЖК «Сонячний» очікував на присвоєння поштової адреси першій черзі будівництва. У жовтні питання не набрало голосів, у листопаді його не включили до прядку денного. Перед голосуванням на цій сесії міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що досягнуто домовленості про поточний ремонт дороги поряд із масивом, є платіжне доручення про сплачений аванс на суму 106 тис. 833 грн. Питання надання поштової адреси будинку, а також трансформаторній підстанції, яку підприємство передаватиме місту, депутати підтримали.

Від енергетичних колізій
Депутати надали дозвіл виконкому Бориспільської міської ради безоплатно передати КП ТМ «Бо-риспільтепломережа» на баланс для зберігання та використання дизель-генератор Rost Power RP-R250 в комплекті з шасі балансовою вартістю 748 500 грн. У випадку проблем із електропостачанням можливе максимальне забезпечення подачі тепла.

Молодого у виконком не пропустили
Серед додаткових питань було: «Про внесення змін до складу виконавчого комітету Бориспільської міської ради». Партія «Батьківщина» винесла подання замінити їхнього представника Савоніка Олександр на Віктора Молодого. Анатолій Федорчук звернув увагу депутатів на ряд порушень, які передували винесенню питання. Зокрема, представники політсили не обґрунтували причини заміни. Міський голова повідомив, що за словами Савоніка, той написав заву про вихід із складу виконкому під тиском. Також заява Савоніка була написана на три дні пізніше, ніж Віктор Молодий подав заяву на включення до складу виконкому.
Питання не набрало достатньої кількості голосів.

«Не дозвольте продати те, на чому стоїмо»
Депутат Валерій Мартишко емоційно агітував колег підтримати звернення до Верховної ради, щоб було продовжено мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.
«Верховна Рада хоче запровадити дикий ринок землі, — наголошував депутат-аграрій. — Мої поросята «воюють» на передовій — годують наших воїнів. Допоки нема справедливого закону, я прошу, щоб міська рада, так як і Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська міські ради, проголосувала за продовження мораторію до 2025 року. 71% земель України — це землі сільгосппризначення».

Годунок залишився на посаді
Виступила голова ГО «КСП «Бориспільське» Галина Бондаренко, вимагала повернення земельних наділів пайовикам-бориспільцям, якими вони не можуть розпоряджатися через забудову на спірних земельних ділянках – питання давнє і проходить через судові інстанції. У ході озвучення проблеми жінка зачитала петицію, в якій звинуватила Годунка у всіх негараздах пайовиків, та стверджувала, що секретар отримав у власність 2 га землі за рахунок земель АТОвців, називала його «брехуном», «гастролером» і вимагала зняти його із посади та відкликати із депутатства.
Непереможний секретар: Годунок не став «РERSONA NON GRATA»

На закінчення доповіді Бондаренко до зали зайшли майже півсотні колишніх вояків, які агресивно і безапеляційно підтримали заяву активістки і вимагали відставки Годунка.
Секретар із трибуни нагадав, що він був і лишається волонтером, досі їздить на Схід та допомагає воїнам. Однак це не пом’якшило напружену атмосферу. У Годунка полетіло куряче яйце, яке не влучило в ціль. Ледь не дійшло до штовханини. Із залу чулися команди: «Бий його, бий!». Акція була схожою на замовну. Приїхав наряд поліції. Головуючий оголосив перерву для депутатської наради із приводу відставки Годунка. У 305 кімнаті за зачиненими дверима депутатський корпус радився майже 20 хвилин. АТОвці у цей час були під стінами міської ради, не роз-ходилися, до них вийшов депутат Ігор Левітас. Ніхто із приїжджих не представився хто він, звідки та яка мета приїзду, була інформація, що це не місцеві люди.
Непереможний секретар: Годунок не став «РERSONA NON GRATA»

Перед початком голосування про припинення повноважень секретаря міськради Ярослава Годунка, він із трибуни озвучив усі претензії, які ставилися йому, пояснюючи, що висловлені вони не за адресою. Назвав він і депутатів, яких вважає ініціаторами його відставки (відео на сайті «Вістей»). Відбулося закрите голосування, бюлетеням забезпечили захист від підробок. Міський голова повідомив, що на кожному листку з лицьового боку поставлено печатку з відтиском «Для документів», на зворотному боці - Федорчук та голова лічильної комісії Юрій Адамовський поставили свої підписи.

Підсумки голосування стали переможними для Годунка: із 35 бюлетнів депутати отримали 30, залишилося 5, пошкоджено 1. Голосів «За» було 16; «Проти» — 7; «Утримались» — 6.

Діючий секретар та його підтримка у сесійній залі виявилися міцнішими за опонентів. «Шоу» вийшло, але провалилося. Певно, далі буде.

Ірина КОСТЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031