Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах в одному із поштових відділень звільнилися усі працівники


У Броварах в одному із поштових відділень звільнилися усі працівники

Із 27 серпня відділення поштового зв’язку №1, що на Ярослава Мудрого, 2 тимчасово зачиняють, а мешканцям району «Розвилка» пропонують обслуговуватися у головному поштовому відділенні – на вул. Гагаріна, 20.

Про це стало відомо із оголошень, розміщених на дверях 1-го відділення. У коментарях до посту в соцмережі «Фейсбук» броварчани повідомляють, що причина тимчасового припинення роботи відділення – звільнення працівників. Яка ж насправді причина призупинення роботи пошти, наскільки швидко вона відновить роботу та чи очікують подібні «сюрпризи» в інших відділеннях міста?

Повідомляє "Трибуна Бровари".

Для того, щоб з’ясувати ці та інші питання, журналісти звернулися до начальниці центру поштового зв’язку №9 КМД ПАТ «Укрпошта» Марії Чукавіної.
У Броварах в одному із поштових відділень звільнилися усі працівники

Як повідомила начальниця, одночасно за власним бажанням звільнилося 4 працівники: 3 оператори та начальниця відділення. Підтвердити чи спростувати чутки, що працівники звільняються саме через низьку зарплату, Марія Чукавіна не побажала. Лише зазначила, що ставка оператора поштового відділення 5000 грн, а начальника – 6500 грн. Окрім цього, за словами начальниці, працівники відділення отримують за свою роботу бонуси та надбавки, які залежать від активності в роботі з клієнтами – за реалізацію товарів та надання додаткових послуг.

Прояснити ситуацію, чому написали заяви на звільнення одночасно всі працівники, змогли пані Ірина та Галина – операторка та начальниця поштового відділення №1. Наразі на пошті працюють лише дві із необхідних 7 працівників (одна операторка звільнилася дещо раніше, одна – у відпустці). Як пояснили жінки, у відділенні значний некомплект. Через брак працівників, уже не перший рік оператори поштового зв’язку №1 працюють у посиленому режимі: щоденно з 8 до 20 год., без обідньої перерви, хоча на папері вона є. Єдиний вихідний – неділя. Значні обсяги роботи, які розраховані на втричі більший штат, жінки осилити не можуть, тож залишаються працювати понад нормований робочий час. При цьому, ніяких доплат оператори за переробіток не отримують, лише стабільну зарплату. Так, операторка Ірина насправді отримує 4900 грн «брудними», на руки – 4000 грн. Така ж ситуація і з заробітною платою начальниці. Мови про бонусний підробіток немає, адже фізично цього робити працівники просто не можуть. Уже неодноразово керівництво поштового зв’язку №9 обіцяє працівників розвантажити – укомплектувати штат, але обіцянки залишилися «цяцянками», тому працівники і написали заяви на звільнення. Тож із 27 серпня відділення припиняє свою роботу, а понад 7 тис. мешканців Розвилки, які проводять платежі за комунальні послуги у першому поштовому відділенні, змушені будуть їздити у центр міста – в головне поштове відділення.

Невідомо скільки часу доведеться курсувати у поштове відділення на Гагаріна, 20 і близько двом тисячам пенсіонерів, адже, за словами Марії Чукавіної, бажаючих працювати на Ярослава Мудрого,2 – немає. За словами начальниці, наразі проходять підготовку на вакантні місця операторів поштового відділення кілька людей, та коли вони зможуть приступити до роботи – невідомо. Чутки, що нібито зачиняється ще одне із 4-х поштових відділень у місті, Марія Чукавіна спростувала. Також спростувала чутки щодо можливого продажу будівлі: “Це неможливо, – запевнила начальниця, – бо приміщення належить “Укрпошті”. а не мерії міста”.

За інформацією начальниці поштового зв’язку №9 КМД ПАТ «Укрпошта», є потреба і у листоношах. Однак наразі 3 вакансії «закривають на 28 місяців» за рахунок хлопців, які проходять альтернативну службу: тих юнаків, які не служать в армії за своїми релігійними переконаннями, направляють на пошту. Невдовзі мають долучитися ще 2 юнаки. На сьогодні ставка листоноші – 4600 грн, і бажаючих працювати за такі гроші – немає.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031