Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Весняний призов: патріотизм чи його відсутність?


Весняний призов: патріотизм чи його відсутність?

Юрій Ігорович Бурляй Військовий комісар Бориспільського ОМТЦК та СП, підполковник. На посаду був призначений у травні 2020 року. До цього працював військовим комісаром Миронівського РВК Київської області. Родом із Києва, зараз проживає у Вишгороді. Одружений, разом з дружиною виховує трьох дітей.

За підсумками 2020-го Бориспіль — на другому місці по призову на рівні області. Під час осіннього призову від Бориспільщини вступили до лав армії 26 чоловік.

Не за горами — весняний призов юнаків до армії. Нюансами проходження строкової та контрактної служби з «Вістями» поділився головний військовий комісар Бориспільського ОМТЦК та СП Юрій Бурляй.

Здоров’я без проблем

На сьогодні указу про весняний призов іще немає, поки відбувається припис юнаків 2004 року народження. Він триває вже другий місяць і за цей період Бориспільський комісаріат списав з військового обліку лише двох юнаків з обмеженими фізичними можливостями. Випадків, щоб юнаків масово списували через захворювання, приміром, опорно-рухового апарату чи проблеми із зором, на Бориспільщині немає.
«Певні проблеми зі здоров’ям у нинішньої молоді є, але вони не настільки глобальні, щоб кардинально вплинути на процес приписки та призову як на Бориспільщині, так і в масштабах країни. Так само не можу зазначити, що домінують якісь окремі хвороби», — прокоментував Юрій Бурляй.

До зони ООС — лише за власним бажанням

На питання, до якого роду військ зараз найчастіше направляють хлопців, Юрій Бурляй зазначив, що на строкову службу призовник може потрапити як в Нацгвардію, так і в сухопутні, морські, повітряні сили тощо. Це залежить від заявок, які надійшли від різних видів військ, а також від характеристики кожного юнака, його здібностей. «Головне побоювання батьків нинішніх призовників — чи не потрапить їх син до зони військових дій. Однозначно можу сказати: жоден призовник на строкову службу не потрапляє в зону ООС (операція об’єднаних сил)», — запевнив військовий комісар. Разом з тим, за його словами, після півроку проходження строкової служби юнак за власним бажанням може підписати контракт і добровільно відправитись до ООС.

Фінанси або патріотизм?

Одним із ключових питань у контрактній службі є фінансове. На сьогодні мінімальний розмір зарплатні солдата-контрактника, який не має досвіду, вислуги років та звань — 10 тис. 200 грн.
Грає роль і патріотизм, вірніше, його наявність чи відсутність. «Якщо у родині зневажливе чи негативне ставлення до всього, що пов’язане з війною та захистом України від загарбника, то звідки у нього візьметься патріотизм? Для того, щоб виховати патріотичну молодь, яка буде готова у будь-який момент захищати Україну, цим мають займатися батьки та родина. Вони повинні прищеплювати хлопцям любов до країни і гордість за неї», — переконаний військовий комісар.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031