Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Харчування у дитячих садках: повноцінне і без перебоїв


Як організовується харчування бориспільських дітей у садочках? Чи вистачає продуктів та чи не зменшуються порції? Ці та інші питання «Вісті» адресували управлінню освіти і науки Борисільської міської ради.
Харчування дітей у закладах дошкільної освіти здійснюють відповідно до норм, затверджених постановою Кабіміну «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах». Крім цього, діє спільний наказ Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». У інструкції вказані й калорійність, і кількість харчування на день, і об’єми порцій для детей різного віку. Зокрема вона передбачає, що діти повинні 4 рази на тиждень їсти м’ясні страви, 2-3 — рибні та сирні. Жодних змін та відхилень від норм не допускається, це контролює держпродспоживслужба.
«Усі тендери на закупівлю продуктів відбулися, робота триває, в т.ч. із заключенням договорів», — зазначає спеціаліст управління Наталія Стрільник. За її словами, більшість продуктів для закладів освіти закуплено, перебоїв у постачанні жоден дитячий заклад Борисполя не відчуває.
Щодо якості продуктів фахівець визнає, що минулого року місто мало не дуже добросовісного постачальника деяких продуктів. Цього року він не брав участі в торгах, тому є надія, що затримок у постачанні продуктів чи зауважень по їхній якості не буде.
Важливо. За бажання батьки завжди мають змогу ознайомитися з меню харчування дітей. Зараз, поки триває карантин, його для зручності і безпеки в багатьох садочках розміщують біля воріт закладу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031