Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспіль-Глибоке: дорога з вибоїнами і без захисних смуг


Виїзд із Борисполя у напрямку Глибокого вражає: дорога помережана вибоїнами, а узбіччя ідеально вирівнюють, готуючи майданчики під будівництво. З цього приводу «Вісті» поставили два питання до міського голови.

Про дорогу

Водії, які їздять цією дорогою регулярно, усі вибоїни вже знають напам’ять. Часом намагаються маневрувати, виїжджаючи на зустрічну смугу. Ще торік дорога проходила по території Бориспільського району, сьогодні — у межах Бориспільської ОТГ. «Вісті» запитали у Бориспільського міського голови Володимира Борисенка про перспективи її ремонту.
«Зараз ідуть перемовини стосовно нової окружної, яка буде йти між аеропортом і Глибоким, — повідомив очільник міста. — У зв’язку з цим у нас є порозуміння з Київоблавтодором. Розглядаються і варіанти ремонту 7-ми кілометрів дороги Бориспіль-Глибоке. Можливо, зараз, щоб не страждали транспорт і водії, ми візьмемо цей відрізок на баланс і проведемо першочерговий ямковий ремонт. На подальшу перспективу, коли дорогу передадуть на баланс ОТГ, ми зможемо використати кошти, вже закладені на ремонт доріг. Можливий варіант і співфінансування із внеском міста 20% коштів. Саме на таких умовах ремонтуватиметься у найближчий час відрізок Київського Шляху».
На запитання «Вістей», чи потягне бюджет громади витрати, які мають фінансуватися з інших джерел, Володимир Борисенко відповів, що критичні інфраструктурні моменти потрібно ремонтувати в будь-якому випадку.

Про узбіччя

Кучугури будівельних відходів, які «прикрашали» узбіччях дороги торік, сьогодні швидкими темпами перетворюються на майданчики урівні з асфальтовим покриттям дороги Бориспіль-Глибоке. Такі дороги, як ця, що проходять між полями, будуються випуклими, зі стоками до узбіч. Вздовж доріг ідуть водовідвідні канали та насаджено вітрозахисні смуги. Торік добитися інформації про те, хто приватизував узбіччя, «Вістям» не вдалося. Адже землі належали сільським радам, проте не входили у межі села, сільські голови ними «не керували». Цей парадокс створював проблеми з оформлення власних будинків для мешканців масивів Польовий, Лісовий, Дубечанський, Степовий, Тепличний, КМ «Паларіс», які впритул межують із Борисполем, але до утворення ОТГ знаходилися в адміністративних межах Глибоцької сільської ради. Офіційно землями опікувався район, а хто конкретно відповідальний — знайти не вдалося.
«Це ділянки, які були не зовсім законним чином «вкинуті» в базу, — коментує ситуацію Володимир Борисенко. — Адже захисні смуги вздовж доріг жодним чином не можуть бути виділені як земельні ділянки. З одного боку дороги це були землі Глибоцької сільської ради, з іншого — Рогозівської. Зараз проходить інвентаризація, будемо з’ясовувати, яким чином і що стало підставою для надання права власності на ці земельні ділянки. У базі вони є, в кадастровій карті вони є. Я сумніваюся, що там є рішення відповідної ради».
А поки нова влада з’ясовуватиме, власники узбіч поспішають: водовідвідний канал засипають, вітрозахисну смугу вирубують, територію рівняють із дорогою. Виникає риторичне запитання: чи довго прослужить відремонтована дорога, якщо не буде куди стікати талим та дощовим водам?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031