Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільська лікарня отримає сучасне пологове та вертолітний майданчик


Бориспільська лікарня отримає сучасне пологове та вертолітний майданчик

На базі Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування буде створено «Центр життя». Проект передбачає будівництво сучасного пологово-гінекологічного відділення. 

Проект будівництва нового корпусу почали обговорювати давно, ще до візиту Президента Володимира Зеленського в Бориспіль. Ініціаторами виступили міська та районна влада. Однак після візиту Президента було прийняте рішення про капітальний ремонт існуючих приміщень лікарні. Тоді цей проект відклали, адже усі кошти були направлені на ремонтні роботи.


«На жаль, тоді втілити цей проект не вдалось. Не було вільних грошей. Зараз, через ситуацію з пологовим, ми взяли цей проект, трохи переробили його, аби створити в ньому сучасне пологово-гінекологічне відділення», — зазначає секретар міської ради Владислав Байчас.
Зараз готується документація для проведення тендерних процедур. При будівництві будуть враховані принципи енергоефективності, європейські стандарти та технології з використанням сучасних будівельних матеріалів. Зведення нового відділення та забезпечення його сучасним обладнанням допоможе створити комфортні умови для перебування пацієнтів та роботи медичного персоналу.
Звісно, Бориспільській громаді самотужки буде важко профінансувати таке будівництво, але наразі є повна підтримка з області. Київська обласна державна адміністрація готова долучитись до будівельних робіт на умовах співфінансування.


«Минулого року ми зробили дійсно масштабну роботу з відновлення лікарні. Люди отримали можливість лікуватися в сучасних умовах. Але є подальша потреба в оновленні цього медзакладу, адже чисельність населення району зростає і люди мають отримувати якісне медичне обслуговування за місцем проживання. Обласна влада готова сприяти громаді у цьому питанні. Медичні послуги мають бути максимально якісними та доступними для всіх без виключення мешканців Київщини», — підкреслив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.
Наступним етапом проекту «Центру життя» планується будівництво терапевтичного, кардіологічного та діагностичного відділення та відділення гемодіалізу.
При зведенні будівлі будуть враховані принципи інклюзивності, оптимальної доступності приміщень для маломобільних груп, а також типових особливостей пацієнтів різних вікових категорій. Також передбачається обладнання вертолітної площадки для екстреної допомоги пацієнтам.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031