Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Забезпечення підручниками шкіл триває


Початок навчального року і у розпалі маємо завезення підручників. Як повідомила 6 вересня на плановій нараді у міського голови Т.Павленко, сьогодні останнє завезення підручників: «Сьогодні представники управління освіти поїхали за підручниками. І до 15 вересня будемо доотримувати зі складу партії підручники». Для уточнення: електронні версії підручників доступні кожному учню в кожній школі  громади.  

Міський голова Володимир Борисенко додав: «Наприклад, маємо базовий підручник з англійської мови,  а зараз ЗНО з англійської мови, я думаю, буде обов’язковим. І 80% випускників здають ЗНО з англійської. А підручник, затверджений міністерством освіти, зовсім не годиться. І для того, щоб наші діти знали мову і втупити в університет, їм потрібні додаткові підручники. І от на це ідуть батьки, класні керівники. Вони самостійно закуповують кращі підручники. Ми не маємо права несертифікований підручник використовувати в школі. І так по ряду предметів. Якщо дитина дійсно хоче знати математику краще, ніж цього потребує програма, деякі підручники докупляються. Я є батьком школярів, і ми так само робимо... 

В цьому проблема є, але вирішити її можливо. Інший момент – це малозабезпечені верстви населення, які не можуть собі цього дозволити, то тут потрібно доопрацювати. Можливо, за депутатські кошти. Адже кожен депутат має взяти шефство, можливо, використати спонсорські кошти і докупити».

Павленко уточнила, що був випадок, коли управління освіти та науки закупило за кошти місцевого бюджету підручники, то якраз було вказано, що це не цільове використання, тому що підручниками забезпечує саме держава.

Отож, у Бориспільській громаді підручниками дітей забезпечено 100%. Інше питання - якого автора.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031