Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Урни для сміття на територіях громадського використання: за нормативами та без виключень


Новими правилами благоустрою, за які депутати проголосували на сесії Бориспільської міської ради 14 вересня, офіційний Бориспіль встановив нормативи щодо кількості урн для сміття на територіях парків, рекреаційних зон, скверів і розташованих на їхніх територіях майданчиків для дозвілля. Їх встановлюють з розрахунку одна урна на 800 м кв. площі. На головних алеях парку відстань між урнами повинна бути не більше ніж 40 м. Біля кожної тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності встановлюють урну для сміття місткістю не менше ніж 0,01 куб. м.
Догляд за садовими (парковими) урнами включає: видалення сміття, прибирання бруду, миття, фарбування. Кратність догляду визначається залежно від інтенсивності експлуатації.
Таким чином, і Книшовий меморіально-парковий комплекс, і Олесницьке озеро мають містити достатню кількість урн для сміття, що регулярно прибираються.
Достатня кількість урн має бути встановлена і в інших місцях громадського користування.
Так, для запобігання забруднення випадковим сміттям вулиць, площ та інших об’єктів благоустрою, зобов’язання по встановленню та утриманню урн покладається на:
1) підприємства, установи, організації, незалежно від форм власності, приватних підприємців, що утримують будинки, споруди, або інших осіб згідно з укладеними договорами. Урни встановлюються біля входу в будинки, споруди;
2) підприємства, організації, ФОП (фізичних осіб-підприємців), що здійснюють торгівлю та побутове обслуговування, — біля входу в торгівельні зали, магазини, салони, інші приміщення з території загального користування, а також біля палаток, ларьків, павільйонів, інших виносних/вуличних об’єктів торгівлі та послуг;
3) підприємства і організації, які є балансоутримувачами парків, рекреаційних зон, зон зелених насаджень, скверів та майданчиків для дозвілля та відпочинку — на території вказаних об’єктів з інтервалом не більше 40 м;
4) транспортні та інші підприємства — відповідно до вимог правил.
Особи, на яких покладено обов’язок по встановленню урн, зобов’язані утримувати їх у справному й охайному стані, очищати від сміття в міру їх наповнення, але не менше ніж один раз на добу, у разі стійкого забруднення — промивати.
Миття сміттєзбірників (крім урн), тари для побутових відходів здійснювати не рідше двох разів у 10 днів. Дезинфікувати сміттєзбірники (крім урн) та місця їх розташування необхідно у радіусі 1,5 м.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031