Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Вартість захоронення сміття на Глибоцькому сміттєзвалищі підвищать, але не всім


Питання підвищення вартості захоронення сміття на сміттєзвалищі, що у с. Глибоке Бориспільського району, розглянули позачергово на засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 1 листопада.

Пропозицію внесла в.о. начальника управління ЖКГ Юлія Старцева. Вона повідомила, що до управління надійшов лист щодо перегляду тарифів на утилізацію сміття від ТОВ «Еко-Сервіс» — підприємства, що орендує земельну ділянку під полігоном твердих побутових відходів. За її словами, останній тариф у сумі 189,14 грн за тонну сміття не переглядався з 2019 року. Зараз підприємство просить переглянути тариф та встановити його у сумі 244 грн для всіх контрагентів, крім бориспільського КП «ВУКГ», для якого тариф становить 37,81 грн. Підвищення тарифу ТОВ «Еко-Сервіс» обґрунтовує збільшенням екологічного збору, мінімальної заробітної плати, підвищенням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів тощо. Всі необхідні розрахунки і калькуляції управлінню ЖКГ надані.
Проти включення питання до порядку денного та його розгляду виступив член виконавчого комітету Валерій Палагута. Він заявив, що питання сміттєзвалища непросте і потребує додаткового вивчення. «В наступному році договір з ТОВ «Еко-Сервіс» має бути припинений, а зараз вони просять підвищити тарифи на вивезення сміття. Немає даних, який об’єм сміття планується прийняти, кому саме підвищуються тарифи, які саме підприємства вивозять сміття у Глибоке, немає жодних обґрунтувань підвищення вартості захоронення сміття. І взагалі, треба думати про екологію, бо виходить, що ми збільшуємо обсяги сміття, а не зменшуємо», — озвучив він свою позицію.
У відповідь головуючий на засіданні заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун пояснив, що жодних підстав вважати, що підвищення тарифів збільшить обсяги прийнятих на утилізацію відходів, немає. Щодо громади, то вона отримає додаткові вигоди, адже із розміру доходів ТОВ «Еко-Сервіс» платиться екологічний збір.
«Усі необхідні документи щодо обґрунтування нового тарифу надійшли. Тариф піднімають для всіх контрагентів, що звозять туди побутові відходи, крім місцевого ВУКГ. Щодо обсягів відходів, вони не є предметом розгляду на виконкомі, як і перелік контрагентів. Договір із ТОВ «Еко-Сервіс» дійсний до жовтня наступного року, тому не бачу нічого кримінального у підвищенні тарифів», — зазначив Горкун.
У підсумку питання включили до порядку денного, за це проголосували 15 членів виконкому із 18-ти присутніх. Так само 15 голосів було віддано за згоду на підвищення тарифу на захоронення ТПВ на Глибоцькому сміттєзвалищі. Рішення прийняте більшістю голосів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031