Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Уряд спростив процес придбання житла для ветеранів та родин загиблих воїнів


Процес придбання житла для ветеранів, членів їхніх сімей і родин загиблих воїнів, які водночас є вимушеними переселенцями, та отримали грошову компенсацію на придбання житла у період з липня по грудень 2021 року, буде спрощено. 29 липня Кабінет Міністрів України ухвалив відповідні зміни до низки чинних постанов. 

Зокрема, зміни стосуються категорій людей, якими опікується Мінветеранів. Це ветерани, які отримали інвалідність І–ІІ групи внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, захисники-переселенці, воїни, які брали участь у бойових діях на території інших держав та члени їхніх сімей.

Багато з них у 2021 році отримали грошову компенсацію для придбання житла. Однак через початок повномасштабної війни, бойові дії чи тимчасову окупацію вони були вимушені покинути рідні міста та переміститися в інші області України. Складність ситуації для них полягала у тому, що згоду на придбання житла вони могли отримати тільки за місцем перебування на квартирному обліку (реєстрації місця проживання).

Відтепер ветерани, їхні родини та сім’ї загиблих воїнів зможуть придбати житло за новим місцем проживання у будь-якому регіоні України, де не ведуться бойові дії. До того ж, якщо раніше грошову компенсацію було необхідно використати протягом року з моменту її отримання, то тепер кошти на придбання житла зберігатимуться на спеціальному рахунку довше (але не більше ніж 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану). Також застосовуватиметься коефіцієнт 1,5 збільшення опосередкованої вартості житла для всіх одержувачів грошової компенсації, яким її призначено.

Довідково. Загалом у 2021-му році за рахунок коштів субвенції обсягом 910 мільйонів 161 тисяча гривень було виплачено грошову компенсацію на придбання житла 654 ветеранам та членам їхніх сімей.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031