Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Воронькові штрафують власників собак за порушення правил вигулу та неналежне утримання тварин


30 вересня відбулося засідання адміністративної комісії виконавчого комітету Вороньківської сільської ради. На засіданні розглядалися адміністративні правопорушення, що були вчинені жителями громади. Причому гостро постало питання неналежного утримання та вигулу собак у громадських місцях.

Розглянувши відповідні факти та звернення, до громадян, які порушували норми вигулу тварин, було накладено адміністративні стягнення за ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нагадаємо, у Воронькові діє рішення виконавчого комітету Про порушення правил тримання собак і котів. Відповідно до нього тримання собак, приведення їх у громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників чи в невідведених для цього місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а при повторному порушенні на протязі року — від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити: безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди твариною; безпеку дорожнього руху при проходженні з домашньою твариною біля транспортних шляхів і при їх переході шляхом безпосереднього контролю за її поведінкою та зобов’язана забезпечити наявність намордника, повідка, що необхідні для здійснення її вигулу.

Шкода, заподіяна особі або майну фізичної особи, а також шкода, заподіяна майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.

Джерело: Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930