Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

З осені для українців введуть абонплату за тепло


З осені для українців введуть абонплату за тепло

Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) з 1 серпня 2017 року, крім виділення із загальної кінцевої ціни природного газу для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) плату за його доставку на основі приєднаної потужності (так звана абонентська плата за користування газовою інфраструктурою), ще й абонплату за підключення до послуг централізованого опалення.

Про це йдеться в меморандумі про економічну і фінансову політику України, оприлюдненому на сайті МВФ, передають Українські Новини.

"Крім того, ми... застосуємо тариф на розподіл газу та опалення на підставі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці", - йдеться в листі про наміри.

У поточний час двоставковий тариф на послуги централізованого опалення мають лише деякі підприємства ТКЕ (зокрема у Львові та Вінниці).

При двоставковому тарифі перша частина тарифу (умовно-постійна) покриває витрати на підтримання технологічного обладнання ТКЕ в робочому стані і розподіляється між усіма підключеними споживачами.

Ця частина тарифу оплачується щомісячно протягом усього року.

Умовно змінна складова тарифу покриває витрати на виробництво теплової енергії, тобто вартість енергоресурсів (газу, електроенергії), і сплачується споживачами тільки протягом опалювального сезону.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Володя 14 квітня 2017 08:26
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Прикольно. Адже у меморандумі головною тезою є обов'язкове підвищення рівня доходів на душу населення в Україні, який наразі є найнищим у регіоні. Щось якось рекомендації МВФ вибірково українською владою виконуються...
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031