Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Україні хочуть заборонити продаж "домашнього" молока


В Україні хочуть заборонити продаж "домашнього" молока

В Україні можуть скасувати молоко другого сорту. Про це повідомив директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) Микола Мороз під час робочої групи з моніторингу продовольчих ринків в Антимонопольному комітеті України (АМКУ), повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

«Молочний ринок складний, ситуація на ньому непроста, бо ще й досі величезна частка виробництва знаходиться в домогосподарствах. Близько 25 % молока, яке надходить до споживачів, виробляється саме домогосподарствами. Зараз ми потрапили у ситуацію, коли повинні приймати рішення, що відмовляємось від молока другого сорту, яке виробляється в домогосподарствах. При цьому ми розуміємо, що тоді деяким господарствам доведеться нарощувати поголів’я, щоб виробляти молоко вищої якості», - пояснив він.

За його словами, відмова від виробництва молока другого сорту заважає українським виробникам виходити на експорт. Також є багато скарг від споживачів, на якість такого продукту.

До речи, молоко другого сорту заборонено майже в усіх країнах, лише в Україні можна його продавати. Його довго не хотіли забороняти, або ми повинні розуміти, що українські молочні продукти будуть не дуже хорошої якості і тоді на світових ринках нас не чекатимуть. Це питання підійматиметься окремо в Мінагрополітики в рамках проведення виставки Агро-2017 разом з фермерами та експертами», - додав Микола Мороз.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031