Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Яготині через мільйонний борг за опалення діти не пішли до школи


У Яготині через мільйонний борг за опалення діти не пішли до школи

У школі №3 міста Яготина, Київської області, діти не потрапили на уроки, через те, що не було підключено опалення.

Про це повідомляє "ТСН".

Батьки школярів розповіли журналістам про те, що після того, як закінчилися канікули, діти до школи так і не пішли.

“У тій школі навчається моя донька. У понеділок закінчилися канікули, а ніхто й не вийшов і не пішов до школи, тому що відрізане опалення і там все запломбовано. Ось нам сказали і не приходити”, – розповів місцевий Микола Марк.

За його словами, у школі перебувати неможливо, тому що дуже низька температура, а опалення просто немає. Будь-якої іншої інформації батькам про те, коли школа відновить роботу немає.

В Яготині у нас три школи. В нашій – близько тисячі дітей навчається. Ось вже три дні до школи ніхто не ходить. Ну, до кінця тижня, точно вже не підемо. Ніхто нічого не знає, а вчителька сказала, що дасть нам домашнє завдання, щоб ми поки робили, а там як буде”, – додав Марк.

Як відомо, проблема з опаленням торкнулася не лише учнів, а й дітей з дошкільних закладів. За словами, Миколи Марка, це все через мільйонний борг.

“У дитсадок мій менший також не ходить, бо те саме. Всі там сидять у шубах. Декілька дітей туди ще возять, напевно ті, у кого просто немає іншого вибору”, – зазначив він.

ТСН.ua намагався зв’язатися з директором чи заступником закладу, проте нікого у школі вже не було, а чергова відмовилася надавати будь-які коментарі.

“Нікого у школі немає. Всі працювали до 13 годин і пішли додому, бо холодно дуже. Опалення немає і ніхто нічого не знає. Я тут одна”, – розповідає чергова школи.

У міській раді Яготина про проблему знають, проте сказали, що це не їх компетенція, а за учбові заклади відповідальна районна державна адміністрація.

“Минулого тижня ми проводили позачергову сесію і просили губернатора вирішити кризову ситуацію з опаленням у місті. Наразі ми держали відповідь і завтра вона буде оголошена на сесії міської ради. Якщо враховувати ситуацію, яка склалася із закладами освіти, ми виділимо 1,2 млн грн, а для нас це значна сума, бо бюджет міста всього 27 млн грн. От ми будемо говорити про ці гроші, як субвенцію для освітніх закладів нашого міста. Тому, я сподіваюся, що ця ситуація скоро вирішиться. Все, що від нас залежить ми зробимо. Знову ж таки, для нас це велика сума, оскільки, це недофінансування доріг та інше”, – розповіла міський голова Наталія Дзюба.

Тим часом, з керівництвом РДА зв’язатися протягом дня не вдалося, оскільки і голова, і його заступники були у від’їзді. За словами секретаря, вони вирішують питання стосовно опалення.

Нагадаємо, 15 жовтня в Україні стартував опалювальний сезон. Школи, дитсадки, лікарні повинні бути із теплом, якщо у таких приміщеннях температура знизиться до 16 градусів. У багатоквартирних будинках теплими батареї стануть, якщо температура надворі знизиться до 8 градусів і протримається протягом трьох діб.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031