Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сміттєвий колапс у Переяславі


Сміттєвий  колапс у  Переяславі

На засіданні чергової 47 сесії Переяслав-Хм. міської ради, яка відбулася 25 січня, група депутатів підняла питання щодо критичного стану вивезення сміття. Адже від багатьох будинків тверді побутові відходи не виводяться тижнями.

Роман Модебадзе, керівник приватного підприємства «Переяслав Буд», яке займається вивезенням ТПВ у місті, пояснив, що його сміттєвози не в змозі під’їхати до контейнерів та мішків зі сміттям по не розчищених від снігу вулицях, особливо невеликих. Крім того, Золотоноша, куди останнім часом возили переяславські відходи, нині з різних причин відмовляється їх приймати. У сміттєпідприємства є й фінансові проблеми. Йому затримали відшкодування по субсидії за три останні місяці. Навіть якщо ці борги держава погасить, то їх можна буде використати тільки на зарплату, податки, енергоносії та водопостачання. А є ж іще придбання паливно-мастильних матеріалів, оплата сміттєзвалища, оренда приміщень і т.д. Тому ніякого «світла в кінці тунелю» Роман Савелійович перед депутатами та їхніми виборцями «не запалив». Навпаки, судячи з його виступу, значні проблеми з вивозом сміття в Переяславі можуть бути й надалі.
Сміттєвий  колапс у  Переяславі

Не додав оптимізму й спіч першого заступника Григорія Карнауха. Він проінформував міських обранців, що разом із мером Тарасом Костіним уже не раз їздив до жителів села Велика Каратуль, поблизу якого кілька десятиліть функціонував полігон для вивезення міського сміття. Коли сміттєзвалище закрили, селяни перехрестилися. І ні на які вмовляння представників міської влади категорично не йдуть. Вони невблаганні: більше біля їхнього населеного пункту ніякого полігону для ТПВ не буде.

Звернення мешканців міста щодо ситуації зі сміттям, яке не вивозиться від їхніх будинків, Держпродспоживслужба передала до виконкому Переяслав-Хм. міської ради. Спеціальна комісія намагатиметься вирішити цю проблему. А жителям міста залишається чекати результатів…

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031