Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У одній із броварських шкіл під час уроків обвалилися плити перекриття


У одній із броварських шкіл під час уроків обвалилися плити перекриття

Учора, 24 вересня, під час навчального процесу 7 школа струсонулася від гуркоту.

Через кілька годин 2065 школярів вчителі відправили на вимушені канікули, пояснивши продовженням у школі ремонтних робіт. Згодом на своїй сторінці у Facebook мер міста повідомив, що частково зруйнувалася цегляна кладка технічного поверху школи, внаслідок чого і відбувся зсув двох плит покриття. Та після обстеження школи експертами стало відомо, що все значно складніше: відбувся не зсув, а обвал п’яти плит покриття на 3-му (технічному) поверсі. Мер у цьому проблеми не вбачає: за рекомендацією експертів перекриття підіпруть металевими стійками і навчання продовжиться.

Повідомляє "Трибуна Бровари".

«Як тільки почули гуркіт, а це було близько другої години дня, чотири класи дітей початкової ланки відразу перевели в інші класи», – згадує директорка школи Ольга Жигулова вчорашню обідню пору. Тоді і повідомили про НП (надзвичайну подію) вищому керівництву. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з міським головою, яку зібрали в екстреному порядку, оглянула місце НП та вирішила: школу на певний період – закрити. Однак, як зазначають батьки учнів, попри інцидент друга зміна довчилася до кінця, і тільки тоді дітям повідомили новину про канікули.

Візуально те, що сталося, ні в приміщенні школи, ні ззовні – побачити не можна. Туди, де стався обвал, журналістів не пустили, аргументуючи тим, що не хочуть брати відповідальність за їхню безпеку. Вхід на 2-й поверх, де навчалася початкова ланка, перекритий.

Пан Ігор – представник підрядної фірми «Антар Сіті», яка в 7 школі капітально ремонтувала частину даху, повідомив, що своєї вини у тому, що сталося, не вбачають. За словами підрядника, вони перекривали та утеплювали лише частину даху, що протікав – над спортивною і актовою залами, а це – суміжна ділянка тій, де сталася НП. Не бачить вини підрядників і Ольга Жигулова, лише зауважує, що школі вже 45 років.
У одній із броварських шкіл під час уроків обвалилися плити перекриття

Сьогодні, під час засідання виконавчого комітету, міський голова жодним словом не обмовився про НП, що сталося в броварській школі. На запитання журналістів : «Чи може гарантувати безпеку дітей, коли вони вийдуть на навчання 1 жовтня?», мер повідомив, що школу закрили до проведення повного експертного обстеження, паралельно із експертизою триватимуть роботи, які рекомендуватимуть експерти. «Я не вбачаю, що є проблематика, – зауважив мер. – Експерти були налаштовані закрити вчора тільки молодшу ланку, але враховуючи, що їдальня та спортивна зала знаходиться внизу на даному переході, наша рекомендація була все ж закрити школу повністю на тиждень». Також Ігор Сапожко повідомив, що вже поспілкувалися з експертами та виробниками металевих конструкцій, тож за тиждень зроблять усе можливе, щоб дітям у школі було знаходитися безпечно. «Так, є гарантія (безпеки дітей, – авт.) після обстеження повністю покрівлі. І не тільки там, де відбувся зсув. Бо йде тенденція по всій території школи, адже ця школа здавалася в 1973 році і навіть цегла не відповідає тій марці, яка має бути закріплена на даних покрівлях».

Також мер зауважив, що сьогодні будівлю школи має оглянути та надати свої висновки ще й державний інститут будівництва. Відповідаючи на питання, чи пов’язано НП, що сталося у 7 школі, із суміжним будівництвом офісу, міський голова послався на слова експерта: «Експерт каже, що не пов’язано».

Журналісти «Трибуни» звернулися за коментарем безпосередньо до експертів фірми ФОП «Романенко І.Ю», які сьогодні обстежили дах та перекриття школи. Згідно з наданою інформацією Ігорем Романенком, ситуація в 7 школі значно серйозніша, ніж повідомив мер міста. Насправді відбулося не «часткове руйнування цегляної кладки технічного поверху школи, внаслідок чого і відбувся зсув двох плит покриття», а обвал п’яти плит перекриття та руйнування шостої плити. Експерти фірми з’ясували, що однією з причин обвалу стали порушення норм будівництва 45-річної школи, однак намагаються знайти причину, яка і спровокувала таке руйнування. Чи пов’язують експерти обвал із будівництвом поряд 6-поверхового офісного центру, Ігор Романенко однозначної відповіді не надав, лише повідомив, що згідно із зібраною експертами інформацією, останні кілька днів на будівництві активних робіт помічено не було.
У одній із броварських шкіл під час уроків обвалилися плити перекриття

Однак саме вчора, 24 вересня, коли і відбувся обвал на 3-му, технічному поверсі, експерти ФОП «Романенко І.Ю.», які здійснюють експертизу будинку №23 (вул. Гагаріна), суміжному із будівництвом, зафіксували там тріснутий «маячок» – індикатор контролю тріщин, який встановили ще два місяці тому. Нагадаємо, мешканці цієї «висотки» переконані: їхня стара багатоповерхівка, яка вже має тріщини, під час будівництва по сусідству просто завалиться, тож і домоглися проведення експертизи. Як зауважує Ігор Романенко, «маяки» перевіряли постійно, і ніяких змін, до вчорашнього дня, помічено не було.

Представник підрядної фірми «Антар Сіті» пан Ігор повідомив, що ремонтувати обвал, ймовірно, буде саме їхня фірма. У свою чергу Ігор Романенко зазначив, що вони надали підрядникам пропозиції задля усунення подальшої руйнації перекриття та стабілізації ситуації – встановити металеві стійки, щоб розвантажити навантаження на стіни. Тож якщо буде виконано всі рекомендації, загрози для здоров’я та життя дітей не буде, стверджує експерт. «Діти прийдуть у школу тільки після того, як комісія вирішить, що вони зможуть тут навчатися», – каже директорка. Поки що навчання призупинено до 1 жовтня.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031