Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Українська стратегія Гройсмана»: єдина партія, яка хоче створити середній клас


Середній клас — це група людей, що має стійкі доходи, достатні для задоволення широкого кола матеріальних і соціальних потреб. В Україні, на жаль, за 27 років незалежності держави середнього класу практично немає. Партія «Українська стратегія Гройсмана» пропонує створити потужний середній клас, щоб усім українцям в своїй державі жилося добре. Середній клас — це основа стабільності держави. Адже такі громадяни зацікавлені у стабільній, правовій і соціально орієнтованій державі, їм не потрібна поляризація суспільства за мовною, етнічною, релігійною чи будь-якою іншою ознакою.

Середній клас — це дати не «рибу», а «вудку»

Цей клас — не десятки, не сотні і навіть не тисячі заможних, а набагато ширший прошарок суспільства. «Ми маємо за наступні 5 років створити умови для становлення в Україні справжнього середнього класу. Для мене це не якісь багатії, які живуть у своєму світі, і яких ми не бачимо. Середній клас у моєму розумінні, — це український вчитель, український лікар, український фермер, український підприємець. Це ті люди, які формують основу нашої держави. І вони мають жити гідно. І для того, щоб цей середній клас був встановлений, потрібно зробити ряд важливих кроків. І я знаю, якими вони мають бути. У новому парламенті ми змінимо систему і приймемо нарешті ці зміни», — заявив Прем’єр-міністр, лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.

Для глави Уряду створити такий середній клас — це не просто дати людям більше грошей. Спершу потрібно створити умови, щоб усі, хто прагне жити гідно, міг цього досягти без зайвих перешкод.

Два сценарії розвитку для держави: який обираємо?

«Україна має два сценарії розвитку: або скотитися до кризи 90-х років, або продовжити реформи та підвищити якість життя в країні. Сценарій Уряду — дати кожному українцю можливість реалізувати себе і відчути, що країна змінюється на краще. Люди добре пам’ятають проблеми перших років незалежності. І повертатися до такого життя не можна. Навпаки! Треба вже за наступні 5 років створити умови для формування багаточисельного середнього класу. Продовження вже розпочатих реформ дозволить вчителю, лікарю, військовому отримувати вищу зарплатню і жити гідно», — каже Володимир Гройсман.

І що важливо, це не лише передвиборча обіцянка. Попри усі перешкоди з боку політиків-популістів і, як наслідок, низьку ефективність роботи Парламенту загалом, Уряд Гройсмана за три роки уже заклав фундамент для формування середнього класу в Україні.
Зокрема, за 3 роки економіка країни зросла на 8,4%. Збільшуються ВВП (9 трлн грн), інвестиції (1,3 трлн грн), експорт (4,2 трлн грн). Відкриваються нові підприємства (+3,6 тис.). Інфляція з кожним роком знижується і за підсумками 2018 року склала менше 10%.
Працюючі українці стали отримувати більше: мінімальна зарплата в країні зросла втричі, середня — вдвічі. За 3 роки нових робочих місць створено майже на 700 тис. більше, ніж скорочено.

Більше можливостей вже зараз

Уряд Гройсмана вже створив умови, щоб українські вчителі, лікарі, фермери і підприємці могли працювати у комфортніших умовах і мали вищий дохід. Так, у 1,5-3 рази зросла середня зарплата вчителів. По усій країні ремонтують і оснащують школи. У 2-3 рази зросла середня зарплата лікарів. Тепер вона залежить від кваліфікації лікаря та від того, як лікарня господарює. Фінансування первинної ланки медицини зросло у 1,5 рази.
Підприємці мають менше перевірок, створено сучасні правила ведення бізнесу, які знижують корупційні ризики, адже десятки державних послуг перейшли в онлайн, а це означає, що громадянам не потрібно більше контактувати з чиновником.

Фермери вперше мають підтримку держави не на словах, а грошима: 7,6 тис. фермерських господарств отримали від Уряду 763,9 млн грн на свій розвиток.

В Україні ремонтують дороги та дорожню інфраструктуру, розвивається залізниця та авіаперевезення.
Середній клас — це також можливість залишити українців вдома, щоб вони тут, а не на чужині, мали гідну роботу та добру зарплату. «Коли я говорю про формування середнього класу, я маю на увазі те, що середня заробітна плата в країні буде достатньою для того, щоб люди не виїжджали. Хочу, щоб воз’єднувалися українські родини. Це великий біль, коли батьки змушені заробляти гроші далеко від своїх дітей», — заявив Володимир Гройсман.

Децентралізація сприятиме створенню гідних умов життя в регіонах

Середній клас — це також люди, які не обов’язково мають мешкати у великому місті. Стимули жити і працювати в Україні мають з’являтися не в столиці, а у кожному місті та селі.

Для цього Володимир Гройсман у 2014 році ініціював реформу децентралізації, коли повноваження та фінансування передані у села і міста.
Децентралізація вже створила умови для розвитку сіл та маленьких міст. По усій країні громади об’єднуються, щоб ставати сильнішими разом. Об’єднаних територіальних громад (ОТГ) вже понад 900, і процес триває.

У 3,7 рази зросли доходи місцевих бюджетів: з 70 млрд грн у 2014 до 262 млрд грн у 2019). Державна підтримка регіонального розвитку збільшилася у 41,5 рази: з 0,5 млрд грн у 2014 до 20,75 млрд грн у 2019 році.

Спроможні громади починають більше дбати про освіту, медицину, безпеку, рівень комунальних та адміністративних послуг, про дороги та благоустрій. Там з’являються робочі місця, на які потрібні ефективні управлінці, професіонали в усіх галузях. Там пропонують високі зарплати і достойні умови праці. Невеличкі громади почали конкурувати з великими містами за фахівців і кваліфікованих робітників.

Відтак за 5 років децентралізація стала найуспішнішою реформою, яка має найбільшу підтримку людей. І «Українська стратегія Гройсмана» продовжить відстоювати інтереси громад в парламенті.

Тож виборцю лишається вибрати: чи підтримати заїжджені популістські обіцянки чи конкретні дії, спрямовані на розвиток держави, які демонструє Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031