Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Не паліть траву, бережіть ліс!


Масове спалювання навесні сухої трави, листя, очеретів несе  величезну шкоду довкіллю. Найбільшою проблемою весняних підпалів є виникнення лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь швидко стає неконтрольованим і може переміститися з полів, пасовищ, очеретів, господарських угідь до лісових насаджень. Так невинне багаття може перетворитися на стихійне руйнівне лихо.

На території ДП «Бориспільський лісгосп» цілодобово здійснюється патрулювання державної лісової охорони. Лісівниками налагоджена взаємодія з підрозділами управління Національної поліції, управління ДСНС в Київській області щодо охорони лісів від пожеж.

Лісівники ДП «Бориспільський лісгосп» закликають жителів Бориспільщини відмовитися від спалювання сухої трави, листя, чагарників.

Давайте дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про довкілля!

Нагадуємо, спалювати суху рослинність заборонено законом. Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватися до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 340 грн), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1190 грн).

«Правилами пожежної безпеки в лісах України» протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: розведення багать у лісі; заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів; відвідування населенням хвойних насаджень при високій температурі навколишнього середовища; палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки; залишати у лісі обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом ганчір’я; заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна; експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною системою; палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами; використовувати на полюванні пижі, виготовлені із горючих матеріалів; розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м – мішаного, 20 м – листяного лісу склади паливно-мастильних матеріалів, автозаправні станції, смітники, житлові і виробничі приміщення; випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (в т. ч. проводити сільськогосподарські пали); залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв’язку деревні залишки та горючі відходи; звалювати та спалювати в лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи; здійснювати у лісі без узгодження з постійними лісокористувачами роботи з використанням вибухових і інших горючих речовин».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031