Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)


Факт. 26 травня сесія Бориспільської міської ради розпочалася протестною акцією представників Нацкорпусу проти депутата міськради Миколи Грони.

Детально. До початку пленарного засідання біля приміщення виконкому зібралася група молодих людей із плакатами, причепом та баками для сміття. Учасники акції – представники Нацкорпусу. За порядком слідкувала поліція.

Пізніше учасники акції принесли в зал засідань плакати такого змісту: «Грона в ОПЗЖ – реванш у Борисполі», «ОПЗЖ=регіонали. Російські колаборанти».

Із сесійної трибуни Катерина Попова, яка представилася як активіст і волонтер, звинуватила депутата Миколу Грону у зрадництві. Виступ Попової підтримав Павло Донченко, який в ультимативній формі вимагав у присутніх відповісти, чому депутати дозволили їхньому колезі Миколі Гроні приєднатися до фракції ОПЗЖ, а також відповісти, з якою метою приїжджав у Бориспіль співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко.

У сесійній залі розгорілася бурхлива дискусія. Біля півгодини частина обранців виправдовувалася перед активістами, нагадуючи факти своєї участі в діях Майдану та волонтерській допомозі бійцям АТО. Також із боку депутатів лунали взаємні звинувачення. Миколи Грони на сесії не було.

Тему закрив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.

Пряма мова Федорчука: «Я вважаю повним безглуздям таку постановку питання. До мене як до міського голови звернулися депутати ОПЗЖ у Верховній Раді, що хочуть приїхати та подивитися, як у нас в місті формуються тарифи на житлово-комунальне господарство. Жодного слова під час нашої зустрічі, на яку були запрошені директори КП «Бориспільводоканал» і КП «Бориспільтепломережа», про політику не було. Ми обговорили небезпеку підвищення тарифів на електроенергію, через що доведеться піднімати тарифи на воду й тепло для населення. Наші зауваження й пропозиції записали та пообіцяли врахувати при голосуванні відповідних законів у Верховній Раді.

Крім того, в Борисполі була проблема з підключенням газової котельні поблизу Центру туризму, яку ми не могли вирішити з Облгазом півроку. Після нашої зустрічі на другий день це питання було вирішено.

Тому я зустрічався і буду зустрічатися. Після цієї зустрічі мені закидали: а може, мер буде балотуватися від Опозиційного блоку? Заявляю – від цієї партії не буду балотуватися ніколи, навіть якщо мені перемогу принесуть на блюдечку. Але буду співпрацювати з усіма, хто допоможе вирішити нагальні проблеми громади. Коли в нас хотіли забрати 32 мільйони гривень, я звертався до всіх депутатів, і нам їх вдалося відстояти. Що стосується Миколи Івановича Грони – це його право, а виборці зроблять свій вибір. Ми не суд Лінча, і в нас не 1937-й рік».

Нагадаємо. Центральна влада планувала внести зміни до бюджетного і податкового кодексів. Згідно з цими поправкам кошти, які надходили до місцевих бюджетів, планували вилучити до держбюджету. Асоціація міст України, членом якої є Анатолій Федорчук, почали бити на сполох, зверталися до депутатів ВР, задіяли всі можливі важелі й врятували міські бюджети. Поправки до закону не були проголосовані. Ці кошти будуть спрямовані на ремонт лікарні та інші важливі потреби міста.

Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)Сесія Бориспільської міськради: протест Нацкорпусу, поліція і вердикт мера (фото)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031