Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Встановлять кам’яні постаті Бориса і Гліба


Відтворити двох князів Київських у камені вирішив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук після того, як за його твердженням, почали звернулися містяни, які ознайомилися з оприлюдненою інформацією про намір встановити у місті пам’ятник князю Борису.

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 6 липня розглядалося питання «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу для визначення кращої проектної пропозиції на встановлення монументально-декоративної скульптури князю Борису». Відповідне рішення підтримали одноголосно.

Залишилося чекати макетних пропозицій від скульпторів протягом 30 робочих днів із дати оголошення конкурсу, який триватиме три робочі дні.

«Спочатку один князь, потім інший»

Анатолій Федорчук:

— Коли прийняли рішення і виділили кошти на монумент, до мене телефонували й приходили в кабінет висловити думку про потребу встановити пам’ятник Борису та Глібу. Я зв’язався зі скульптором, який за свої кошти купив брилу граніту. Він сказав, що з однієї брили не вийде дві монументальні фігури князів. Зателефонував настоятелю Борисо-Глібського храму отцю Олександру, щоб порадитися, чи можна встановлювати пам’ятник тільки Борису. За словами священика, на іконах Гліб і Борис зображуються разом, тож бажано створити єдину композицію. Але якщо спочатку встановиться пам’ятник князю Борису, а потім князю Глібу, то нічого поганого не буде. Можемо встановити два монументи князів на Європейській площі так, щоб вони символічно оберігали Бориспіль з двох боків.

Думка з приводу

Хочеться вірити, що столичному скульптору Олександру Пергаменщику (автору пам’ятника П. Чубинському) вистачить часу й натхнення, щоб не поспіхом, а вдумливо і творчо підійти до втілення характеру й образу князя Бориса в камені. А шляхом конкурсу було прийняте зважене рішення, яка саме постать засновника Борисполя матиме не лише ідейну, але й мистецьку цінність. І поспіх тут недоречний.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031