Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Європа» новий сценарій реконструкції


Досі тривають роботи над проектом реконструкції зачиненого на замок приміщення колишнього кінотеатру «Європа» у центрі Борисполі. Так пояснюють керівники міста тривале зволікання з роботами. «Вісті» поцікавилися, якою хочуть бачити замовники оновлену будівлю та яким її буде призначення.

Перший заступник міського голови Микола Корнійчук про особливості підходу до реконструкції:

«Піcля реконструкції у Борисполі буде культурно-розважальний центр. Була думка надбудувати третій поверх над існуючою будівлею. Із цієї позиції підходили до вивчення питання і проектанти. Але постало питання: як надбудовувати, коли правий бік тильної сторони будівлі стягнутий металевими пластинами? Після обстеження проектанти винесли вердикт: надбудови додаткового поверху старі стіни не витримають, потрібно підсилювати фундамент і зводити нові. Адже місцевість болотиста.

Попередньо визначено розбирати стіни. Тильна і бокові зводитимуться на існуючому фундаменті після його зміцнення, а фасад зміститься у бік вул. Київський Шлях. Сходи перед входом до приміщення залишаться на нинішньому рівні, але змістяться до центру будівлі. Ліворуч і праворуч від них приміщення буде розширене, передбачено ліфт, а з іншого боку додаткову площу отримає буфетна зона. Другий і третій поверх вирівнюватимуть фасад. Сходи опиняться у ніші, захищені з боків прибудовами, а зверху — перекриттям другого поверху».

Заступник міського голови Людмила Пасенко розповіла про те, як буде використовуватися реконструйований кінотеатр:

«Під час реконструкції ми дотримаємося вимог інклюзії. Обов’язковий ліфт, місця у залі та туалети для людей з особливими потребами. На першому поверсі будівлі передбачається кіноконцертний зал на 150 місць, на другому — виставкова зала і робочі кабінети. На третьому — хореографічна зала з робочими кабінетами. Плануються кімнати для музичних занять із дітьми для музичної школи, гримерки для артистів тощо».

Невтішна картина

Поки вигляд зачиненого кінотеатру шокує. Хоча будівлю використовують: перший поверх «гуляє», а другий займає Культурно-мистецький комплекс «АКАДЕМ» Бориспільської міської ради.

Східці руйнуються. Обидва парадних входи закриті через непотрібність, до другого поверху веде боковий вхід. На стінах дощові розводи. Поки проект виготовляється, а на часі — вибори, ніхто не береться прогнозувати, чи буде фінансування реконструкції «Європи» в пріоритеті, коли Бориспіль стане центром ОТГ.

Історія питання

Старий добрий кінотеатр називався «Дружба», був переданий в оренду і став «Європою», та сьогодні він без назви й на стадії руйнування. Після завершення епопеї із розірванням договору оренди з недобросовісним орендарем розпочалася нова: пошуки рішення щодо реконструкції. Поки видимих результатів немає.

Поки на паузі й втілення ідеї надбудови над будівлею ТЦ PARK TOWN для розташування там кількох залів мережевих кінотеатрів. Один із співзасновників ТЦ та ініціаторів кіноідеї Василь Радіонов повідомив «Вістям», що все призупинилося через карантинні заходи в Україні та світі. За його словами, проект на стадії розробки, а коли розпочнуться роботи з надбудови третього поверху приміщення, залежатиме від епідемічної ситуації в країні.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031