Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Чи вплине локдаун на вибори в Борисполі


«Вісті» з’ясовували, які наслідки може мати запровадження жорсткого карантину для повторних виборів міського голови і як фінансуватиметься виборчий процес.

Перспектива посилення карантинних заходів уже не викликає сумнівів. Відкритим залишається питання початку анонсованого локдауну. 4 грудня уряд повідомив, що до кінця місяця жорсткий карантин вводити не планується. Обмеження помаранчевої зони, до якої віднесено Україну, поки залишаються чинними. Розглядаються варіанти посилення карантинних обмежень із початку січня. 17 січня — дата повторних виборів міського голови у Борисполі — найімовірніше, припаде на період тритижневого карантину.

«Вісті» поцікавилися у Бориспільській міській ТВК, які це може мати наслідки для виборчого процесу. 

Ситуацію пояснив член територіальної виборчої комісії Сергій Логачов.

Пряма мова Сергія Логачова:

«Згідно Виборчого Кодексу України, вибори не відбуваються лише у випадку оголошення у державі військового стану. У всіх інших випадках вибори проводяться. Локдаун — не військовий стан, тому вибори відбудуться. Постанову від ЦВК про перенесення чи скасування виборів ми не отримували. Якщо така надійде, будемо керуватися отриманими вказівками.

За виконання вимог МОЗ України щодо забезпечення засобами захисту та дезінфекції відповідає міська влада. Так само було під час виборів у жовтні — дільниці були забезпечені безконтактними термометрами, щитками, масками тощо».

Про кошти на вибори

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 19 серпня 2020 р. «Про затвердження Порядку фінансування виборчих комісій під час підготовки і проведення місцевих виборів», витрати на підготовку і проведення повторних виборів здійснюються територіальними виборчими комісіями за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів. На позачерговому сесійному засіданні депутатів Бориспільської громади було передбачено виділення коштів для фінансування виборчого процесу. 

Заступник міського голови Людмила Ковальова повідомила, що на проведення виборів необхідно 1,8 млн грн. Зокрема у грудні, для початку підготовки виборчого процесу, необхідно 360 тис. грн. Депутати проголосували за виділення цієї суми. Решту коштів буде передбачено при формуванні бюджету на 2021 рік. 

Перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук про безпеку виборів в умовах епідемії.

Пряма мова Миколи Корнійчука:

«У Борисполі були виділені кошти на боротьбу з COVID-19. Закуплено достатньо засобів захисту та дезінфекції, цього вистачить на проведення виборів».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031