Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Заступник прокурора Київщини виявив порушення у Бориспільській виправній колонії


Заступник прокурора Київщини виявив порушення  у Бориспільській виправній колонії

Заступником прокурора Київської області проведено особистий прийом засуджених у Бориспільській виправній колонії, під час якого виявлено численні порушення вимог законодавства.
Заступник прокурора Київщини виявив порушення  у Бориспільській виправній колонії

У середу, 19 вересня, заступником прокурора Київської області спільно із начальником відділу прокуратури області, виконувачем обов’язків керівника Бориспільської місцевої прокуратури та прокурором цієї прокуратури проведено особистий прийом засуджених у державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)».
Заступник прокурора Київщини виявив порушення  у Бориспільській виправній колонії

У ході візиту до колонії також здійснено обхід її території, за наслідками якого виявлено численні порушення вимог законодавства щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених.
Заступник прокурора Київщини виявив порушення  у Бориспільській виправній колонії

Так, засуджені, які працюють в цехах виробничої зони, не в повній мірі забезпечені засобами індивідуального захисту, рукавицями, спецодягом та взуттям.

Також, виявлено, що підлога деяких камер дисциплінарного ізолятору потребує ремонту та у ньому не забезпечено достатнє штучне освітлення. На харчоблоці недостатньо холодильного обладнання та він знаходиться в антисанітарному стані, персонал кухні проводить приготування страв в особистому одязі, оскільки спецодяг брудний.

Окрім того, територія установи, зокрема, поблизу столової та на виробничі зоні, захаращена сміттям та відходами, у тому числі від господарської діяльності, які тривалий час не вивозились.

Порушуються права засуджених на придбання продуктів харчування та товарів першої необхідності у крамниці установи, оскільки вона фактично не функціонує у зв’язку із відсутністю у ній асортименту.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою внесено вказівку.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031