Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Лютнева сесія Бориспільської міської ради: ІЗ ГАЛАСОМ, АЛЕ БЕЗ СКАНДАЛІВ


Лютнева сесія Бориспільської міської ради:  ІЗ ГАЛАСОМ, АЛЕ БЕЗ СКАНДАЛІВ

Секретарем Бориспільської міської ради було обрано Ярослава Годунка, а депутати показали дивовижну одностайність у голосуванні по питаннях порядку денного.

Камінь спотикання для Кінг Конга
Традиційно, жодне сесійне засідання у Борисполі не обходиться без «вступних дебатів», на які громадяни приходять зі своїми наболілими проблемами. Не стала винятком і 22 сесія Бориспільської міської ради. Переповнена сесійна зала свідчила про можливість гарячих пристрастей та численних «розбірок». Без пристрастей, звичайно, не обійшлося, але практично всі вони стосувалися єдиного питання — визначення суми пайового внеску для висотної багатоповерхівки на вулиці Київський Шлях, 95, яку називають Кінг Конгом.

Інвестори будинку разом із керівником підприємства-забудовника майже ультимативно вимагали від депутатів терміново внести до порядку денного і розглянути питання про зменшення пайового внеску для забудовника, бо інакше гальмується будівництво. «Вісті» уже розповідали, що до забудовника сьогодні є багато питань, вирішувати які потрібно спільно. Але проблемою, без вирішення якої депутати не погоджуються йти на жодні поступки, був і залишається двоповерховий 16-квартирний будинок, мешканців якого обіцяв розселити інвестор, що розпочинав зведення 22-поверхової висотки. А нинішній забудовник намагається правдами і неправдами відмовитися від зобов’язань попередника, залишити мешканців аварійного будинку без обіцяного житла. При цьому провокує протистояння між ними та інвесторами Кінг Конга, намагаючись таким чином тиснути на депутатів.

Якоїсь мить усі представники зацікавлених сторін вийшли на сцену сесійної зали, і кожен гаряче відстоював свою позицію. Та до порядку денного питання вносити не стали. Інвестори пристали на пропозицію зібратися окремо, тільки по їхньому питанню, виробити компромісний варіант і, при необхідності, зібрати позачергову сесію. «Вісті» і надалі продовжуватимуть стежити за розвитком подій.

Головного опозиціонера — у крісло секретаря
Секретаря Бориспільської міської ради із другої спроби таки було обрано. На попередньому сесійному засіданні, 31 січня, було висунуто кандидатуру Ігоря Костянтиновича Євтушенка від «Самопомочі». Але цей кандидат не набрав достатньої кількості голосів. Друга спроба відбулася вже 28 лютого. Цього разу питання обрання секретаря, яке у порядку денному стояло останнім, було вирішено розглянути одним із перших. Міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що надійшло звернення, яке підписали 27 депутатів, з пропозицією винести на розгляд сесії кандидатуру на посаду секретаря Бориспільської міської ради — депутата Ярослава Миколайовича Годунка.
Головний опозиціонер бориспільського депутатського корпусу, здається, ще ніколи під час сесійних засідань не поводився так спокійно і виважено. У своєму виступі перед голосуванням Ярослав Годунок запевнив колег і усіх присутніх у залі, що старанно працюватиме над тим, щоб виправити всі недоліки у роботі депутатського корпусу, за які раніше критикував своїх попередників. Депутати підтримали кандидатуру Ярослава Годунка. За інформацією лічильної комісії, участь у голосуванні взяли 34 депутати і 35-й міський голова. За підсумками таємного голосування було отримано 35 бюлетенів. «За» проголосували 26 чоловік, «проти» — було 3, а утрималося — 5. Один бюлетень виявився пошкодженим.

Підтримку Ярослав Годунок отримав вражаючу. Хочеться побажати йому успіхів на новій посаді, бо завдання новообраний секретар намітив для себе нелегкі.

92 мільйони на розвиток міста
Саме таку суму розподіляли депутати на сесійному засіданні. Коментуючи зміни до кошторису, які затвердили депутати, заступник міського голови Людмила Ковальова, яка опікується економічними питаннями, повідомила, що на перших позиціях затвердженого кошторису стоять видатки на завершення робіт, розпочатих у 2016 році. Це будівництво спортивного комплексу у НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» (трохи більше 4 мільйонів гривень), завершення робіт по реконструкції міського Будинку культури на вулиці Сергія Оврашка, 1 — кондиціювання, протипожежні заходи, фасад, асфальтування (1 млн 1667 тис. грн), капітальні ремонти житлових будинків на вул. Київський Шлях, 20 (більше 100 тис. грн) та на вул. Нижній Вал, 5 (більше 130 тис. грн), утеплення фасаду НВК ім. Костянтина Могилка (303, 55 тис. грн), поточний ремонт футбольного та тренажерного майданчиків школи №1 (майже 200 тис. грн). По півтора мільйона гривень виділено на утеплення ДНЗ «Росинка», ЗОШ №6, ЗОШ №8. 2 млн 228 тис. грн передбачено на ремонт даху Бориспільської ДЮСШ, майже на 200 тис. грн. буде придбано стаціонарне аудіообладнання для звукового супроводу заходів, що проходять у залі ДЮСШ.

Вперше у цьогорічному бюджеті передбачено по 1 мільйону гривень на кожен депутатський округ, щоб депутат сам мав змогу визначати, які роботи першочергово необхідно виконати на його окрузі. Це не гроші на матеріальну допомогу, а саме на благоустрій та інші нагальні потреби.
213 тис. 242 грн передбачено на придбання обладнання та оформлення ліцензії на радіомовлення у зв’язку із переходом редакції дротового мовлення на малопотужне FM-мовлення.
Для лікарні планується придбати мамограф за 3,5 млн грн і два апарати штучної вентиляції легень та стабілізаторів до них на загальну суму 572 тис. грн. Обладнання не передаватиметься лікарні, а здаватиметься в оренду за символічну суму —1 грн, щоб залишатися у власності громади міста.
18 млн 642 тис. грн із усієї суми, яка виносилася на розгляд сесії, становлять екологічні кошти. За ці кошти будуть виконуватися роботи з водопониження та благоустрій озер на вулиці Олександрівська (біля школи №7), Олесницького озера на вул. Поповича. Виготовлятиметься проект благоустрою озера Гульківка.

Кругообіг питань
На жаль, протягом робочого дня сесійне засідання завершити не вдалося. Дуже багато земельних питань виносяться на розгляд депутатів кожної сесії, бо так того вимагає законодавство, але не отримують підтримки депутатів через низку причин. А час на голосування витрачається. Чи вдасться депутатам на чолі із новообраним секретарем розірвати це замкнене коло кругообігу тих самих питань, будемо бачити.



Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031