Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У електричному полоні


Чи вдасться нарешті розірвати замкнуте коло, у якому опинилася Бориспільщина в плані енергопостачання, залежить лише від рішучості новообраної місцевої влади.

Бачення виходу з енергетичного колапсу, в який потрапила Бориспільщина, у голів більшості фракцій політичних партій різне. Проте єднає їх одне — прагнення вирішити багаторічну проблему з електропостачанням.

Голова фракції «Слуга народу» Ігор Шалімов:
«Бориспіль отримує електроенергію з двох гілок: Броварської ПС та Рогозівської ПС, яка знаходиться біля однойменного кладовища. Для вирішення питання з електроенергією потрібно збільшувати пропускну потужність мереж. В свою чергу, для цього необхідно розробити відповідний проект і замінити кабельні мережі, адже востаннє потужності збільшувалися у 2006-2007 роках. Зараз кількість будинків та виробництва зростає, потужності збільшуються, тож виникнення проблем із електроенергією є логічним. Крім того, багато трансформаторних підстанцій знаходяться в приватній власності, і це теж створює проблеми.
Зазначу, що однією із причин частих аварій з відключенням світла є встановлення теплої підлоги. Проводка просто не витримує навантаження і згорає.
Одним із головних завдань нашої програми було створення на базі КП «ВУКГ» служби головного енергетика ОТГ. Роботу цієї служби ми бачимо так: певна кількість штатних енергетиків відслідковують роботу РЕМ, пишуть запити, інформують мешканців громади про причини відключення світла та повідомляють енергетичне підприємство про факти відключень.

Голова фракції «НАШ КРАЙ» Володимир Шалімов:
«Як відомо, ПрАТ «Київобленерго» було викуплено приватною структурою багато років тому. За цей час його ще кілька разів продавали, теперішнього власника навіть важко відслідкувати. Відомо, що зараз господар електромереж — ДТЕК «Київські електромережі», а місцевий РЕМ, є лише опорним пунктом, який нічого не вирішує.
Уявіть лише: акціонерним товариством ця енергетична компанія стала ще на початку 90-х років, тобто близько 30-ти років вона є приватною власністю і за весь цей час мережі майже не ремонтувалися. Є підстанції, які стоять 60 років без ремонту і заміни! Тому всі лінії енергопостачання потребують термінового капітального ремонту.
Без державної політики та знаходження компромісів із власниками цієї енергетичної компанії вирішити цю проблему на місцевому рівні неможливо, ми тут просто безсилі. І це стосується не тільки нашого району. Я їжджу по всій Україні і скрізь подібна ситуація із електропостачанням. Вихід лише у реконструкції мереж. Але вирішуватись це повинно виключно на державному рівні».

Голова фракції «Опозиційна платформа — За життя» Євгеній Грона:
«У цьому питанні має бути лише спільний план дій із ДТЕК «Київські електромережі». Ця енергетична компанія приватна, а вплинути на приватників, як відомо, нелегко. Тому потрібно сідати за стіл перемовин і домовлятися. Знаю, що ДТЕК щороку модернізує свої мережі (замінює електричні опори, кабелі, модернізує та будує нові ТП) і щороку подає план дій на наступний рік. Згідно з планом на цей рік, підприємство планує модернізувати певні трансформаторні підстанції на території Бориспільської ОТГ і міняти окремі лінії електропередач. Як варіант, міська рада може вступити у модернізацію найпроблемніших підстанцій по ОТГ за програмою співфінансування, а за це обленерго по бартеру, приміром, не буде нам нараховувати кошти за освітлення вулиць. Ініціювати цей процес в першу чергу має головне управління ЖКГ».

Представник фракції «Європейська Солідарність» Рустам Хамракулов:
«Я бачу лише один шлях — повернути цю структуру назад у місто, без цього порядку не буде. Ця компанія на сьогодні диктує умови, які ми змушені виконувати. Створення муніципального РЕМ – теж не варіант, адже у них на балансі знаходиться переважна більшість усіх наших енергетичних об’єктів. Можна і при ВУКГ зробити відділ енергетика, на базі якого буде створена своя бригада, що буде виїжджати на місця відключень електроенергії. Але вона зможе виїжджати лише до об’єктів, які належать місту. До інших підстанцій чи ліній електропередач ми допуску не маємо. Тому наша фракція виступає лише за пошук шляхів, якими можна цю енергетичну компанію повернути назад у державну власність».

Голова фракції «Батьківщина» Володимир Сидоренко:
«Досить довго обленерго було у приватних руках, які тільки й робили, що вичавлювали соки з підприємства, натомість не вкладаючи кошти у реконструкцію мереж. На сьогодні власником обленерго є компанія ДТЕК «Київські електромережі» — приватна структура, яка у роботі вже зарекомендувала себе досить непогано. Те, що було ними заплановано щодо реконструкцій та ремонтів ліній на минулий рік, виконано. Складено вже план на 2021 рік. Я особисто його бачив і можу сказати, що він спрямований на суттєве покращення енергопостачання. Тому маємо надію, що за кілька років ситуацію вдасться виправити на краще».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031