Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

26 лютого в Борисполі спрацювала система сповіщення: була ймовірність повітряного удару


26 лютого виявився доволі напруженим днем для Борисполя. Спочатку було введено комендантську годину з 17:00 до 8:00 по всій Київській області, а вночі, близько 23:40 пролунала сирена системи сповіщення, за якою всі  мешканці повинні були оперативно спуститися в укриття з багатоповерхівок, а ті, хто проживає в приватному секторі, також мали змогу та час дістатися до безпечних місць. 

Дуже оперативно в прямий ефір на своїй сторінці фейсбук вийшов Бориспільський міський голова Володимир Борисенко. Він повідомив, що система сповіщення спрацювала не лише в Борисполі, а й в інших містах області. Зокрема, повідомлення про небезпеку висвітлили на сторінці фейсбук Березанського виконавчого комітету міської ради.

Як виявилося була велика ймовірність повітряного удару, саме тому командування області прийняло рішення включити сповіщення про тривогу.  Після 1 години ночі Володимир Борисенко знову вийшов у прямий ефір та заспокоїв містян, що небезпеки немає та всі можуть повернутися у свої домівки. Мешканці не спішили повертатися до квартир. Лише десь після 2 години ночі частина людей вирішила покинути укриття. А інші планували залишатися тут до ранку. 

Як зазначив до цього міський голова Володимир Борисенко, сирену не буде чути в усіх куточках міста. Так і сталося. В соцмережах уточняли: сирену не чули в районі Промінь, частково на вул.Френкеля, на вул.Новій 2, проте чули в центрі, на вул. Шевченка, Лютневій, поблизу ЗОШ №8 тощо. 

Дехто чув сирену, але вирішив не спускатися в укриття, перечекати вдома загрозу.  

Ось така собі своєрідна навчальна тривога дала змогу виявити, чи є паніка в місті та як люди реагують на екстремальні ситуації.

З власного досвіду зазначу, паніки в місті не помітила. Мешканці спокійно, зібрано йшли в укриття з найближчих багатоповерхівок. Не було ні штовханини, ні хаосу. Мешканці зайвий раз не вмикали світло в домівках. Все відбувалося в тиші та темряві. Дякуючи небайдужим містянам, які завчасно вирішили перевірити стан укриттів, приміщення було облаштоване – всім були  місця для сидіння, а для людей похилого віку та дітей навіть організовано місця, де вони могли прилягти. 

Все це – робота небайдужих мешканців, які завчасно за кілька днів до цього вирішили перевірити стан укриття навести там хоч мінімальний лад, оскільки до цього приміщення було захаращене речами та всяким непотребом. Деякі кімнати укриття вдалося встигнути облаштувати, а в інших залишалося багато хламу, який не давав можливості розмістити там людей. 

В укриття спустилося не так багато людей, тому цього разу місця вистачило всім. Мешканці залишали свої квартири з найнеобхіднішими речами та з домашніми улюбленцями, яких не покинули напризволяще вдома на самоті.

Для тих, хто ще не зібрав валізу з найнеобхіднішим, аби перебути час в укритті, на майбутнє нагадаємо – беріть документи, воду, найнеобхідніші ліки, бажано ковдру, каремат та якісь невеличкі подушки, щоб ви могли прилягти. А ще тепло одягніться, але так, щоб ви мали змогу зняти теплі речі, коли вам це буде потрібно, та залишитися в футболці чи легкому светрі. 

До речі, система вентиляції в укритті працює добре. А от що стосується комфорту – у кожного з нас є унікальна можливість – сьогодні вдень піти в укриття та все облаштувати ще комфортніше, аби за потреби укриття мало змогу прийняти якнайбільшу кількість людей.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. 11 27 лютого 2022 15:18
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    нічого не було і нічого не чули.
    а звернення міський голова мабуть записує у себе в туалеті і транслює своїй тещі...
    ні комунальне телебачення ні радіоточка так і не працює.
    хоча сама радіоточка знаходиться під напругою і готова до трансляції інформації - вмикаєш радіо йде шум.
    тому це позорише а не "оборона".
    про "їжаки" які поставили на дорозі в центральній частині та найширшій частини дороги я взагалі мовчу....
    клоуни!

    паспорт російський вже подіставали?!
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031