Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Перехрестились» стрічками, або чи є життя під час локдауну?


З 8 січня в Україні діє зимовий локдаун, який триватиме до 24 січня та передбачає заборону на роботу не лише спеціалізованих магазинів, а й окремих відділів у супермаркетах. Як працюють правила локдауну в Борисполі — з’ясовували «Вісті».

Дратують сигнальні стрічки

Локдаун розпочався зі скандалу. Користувачі соцмереж викладали фото полиць супермаркетів, помічених перехрещеними стрічками. Не оминув цей флешмоб і Бориспіль. Містяни обурювалися відсутністю логіки, мовляв, все одно вже зайшли в приміщення, тож чому одні товари купувати можна, а інші ні. Також у соцмережах було багато жартів та фотожаб на тему заборони продажу миючих засобів під час карантину.

Як насправді

Супермаркети
Товари першої необхідності, попри розповсюджену в інтернеті інформацію, придбати можна. Більшість фото в соцмережах не відповідає дійсності: так, засоби гігієни та побутову хімію під час посилених карантинних заходів продавати не заборонено.
На вихідних у бориспільських супермаркетах аншлагу не було. Магазини працювали у звичайному режимі, перебоїв із постачанням продуктів не спостерігалося.
Також відвідувачі могли безперешкодно придбати будь-які засоби гігієни та побутової хімії.
Заборонені товари з прилавків супермаркетів не прибрали, а просто «перехрестили» їх червоними або біло-червоними стрічками. Переважно там знаходяться шкарпетки та панчохи, фарба для волосся, капці, дитячі іграшки, зошити, ручки.
Ринки
На ринку «Центральний» магазини і торгові ятки з одягом і взуттям не працюють.
Овочі, фрукти, рибу, м’ясо, молочну продукцію можна купити без обмежень.
На території ринку відкриті кіоски з досить широким асортиментом засобів із догляду за взуттям, станків для гоління та інших товарів.
Недільний ринок на Луговій працював згідно до встановлених правил. Непродовольчим товарам був оголошений локдаун, а продуктами торгували без обмежень. Переважна більшість покупців і продавців у масках, прилавки відгороджені захисною плівкою.
Цього разу покупців було небагато, пропозиція дещо перевищувала попит. Найбільший асортимент м’ясної продукції. Напевно, через низьку наповненість ринку ціни трохи знизилися. Відбірну свинину можна було купити за 95-110 грн, сало — 85-90 грн, яловичину — 120-130 грн.
Качок та гусок не було, зате великий вибір курей. Домашніх півнів продавали по 110 грн за кг, курей по 75-80 грн.
Суттєво зросли лише ціни на мед. Якщо влітку півлітрова банка гречаного меду коштувала 100 грн, то зараз продавці просять 150 грн.

Чому заборонили низку товарів у супермаркетах

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що заборона на продаж окремих товарів повинна скоротити кількість покупців у торгових залах та можливі контакти між ними.
«Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів у приміщенні магазину, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет-магазини і не будуть контактувати між собою, ризикуючи заразитися. Деякі товари, зокрема батарейки, можна купити в кіосках, адже там немає торгових залів і скупчення покупців», — пояснив очільник МОЗ.
Є ще одна ймовірна причина непопулярного рішення. За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, до попередніх карантинних обмежень, які застосовував уряд, у представників бізнесу виникали запитання. Наприклад, ті ж іграшки дозволялись до продажу в супермаркетах, які торгують в основному харчовими продуктами, натомість спеціалізовані іграшкові магазини не працювали. Подібні питання були й до одягу, взуття, посуду. Під час березневого карантину суспільство негативно відреагувало на нерівні умови для бізнесу.

«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?«Перехрестились» стрічками, або чи є  життя під час локдауну?

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Shaak 22 січня 2021 20:34
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Забавно, что в большинстве магазинов не купить ни батарейки ни мыло, возможно надо было запрещать торговлю "химией" только в крупных супермаркетах и торговых центрах? т.к. на лицо явно плохая осведомленность владельцев магазинов и возможно "перестраховка" дабы их не оштрафовали. Вообще чем больше длится карантин, тем больше кажется что это просто война объявленная крупными игроками на рынке против мелких бизнесов.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031