Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільський парк відпочинку чекає реконструкція


Найближчим часом у Борисполі буде оголошено конкурс на кращий проект реконструкції міського парку. Наразі розроблено концепцію перебудови, її автор — міський архітектор Євген Кулик, уже відомий бориспільцям проектами скверу в мікрорайоні Соцмістечко (на місці колишньої т.зв. ями) та міської амбулаторії в мікрорайоні Розвилка. Які зміни можуть чекати міський парк, дізнавалися «Вісті».

Автор концепції розповідає: до ідеї реконструкції підходили комплексно, врахувавши всі особливості парку та можливості перебудови його елементів з мінімальним втручанням у ландшафт та наявні об’єкти.
Для того, щоб забезпечити потреби різних категорій відвідувачів парку, його наявну ділянку умовно розділили на п’ять частин: зону спорту, дитячу зону, ландшафтну зону, памп трек та зону тихого відпочинку.
Дитяча зона простягається від стадіону «Колос» та спортивної школи до будівлі ТРЦ «Парк Таун». Зараз на ній розміщено дитячий майданчик та атракціони. Концепція передбачає встановлення нових ігрових майданчиків.
Зліва від дитячої — спортивна зона, наразі вона представлена лише волейбольним майданчиком. Тут планується встановлення спортивного обладнання, в тому числі інклюзивних елементів та облаштування зони для вуличних культур. Територія, що тягнеться в лівий бік від майданчика до вулиці, залишиться незмінною — зараз тут зелена зона.
Територія навпроти спортивної зони і до алеї уздовж вул. Київський Шлях на проектній концепції значиться як ландшафтна зона. З правого боку вона обмежена пам’ятником Невідомому солдату та прилеглою до нього площею. Алею планують зробити інтерактивною — розмістити арт-об’єкти, цифрові проекційні екрани та сучасне оригінальне освітлення.
Досить велику територію парку пропонується відвести під памп трек. Це спеціальна велосипедна траса, зазвичай кільцевої форми, із різноманітними перешкодами (ями, горби, схили) для екстремальних тренувань. Цей сучасний комплекс для занять велосипедистів та скейтбордистів має зайняти всю площу, обмежену рестораном «Маріанна», скейт-майданчиком та будівлею РК «Бархат». Автор концепції Євген Кулик зазначив, що дерева, які ростуть зараз на цій території, завадою треку не стануть, вони мають органічно вписатися в трекову зону.
Ділянку парку від РК «Бархат» до БЦ «Гранат» займе зона тихого відпочинку. Зліва вона буде прилягати до ресторану та літнього майданчика «Др.Паб». Цю територію чекає комплексний благоустрій та професійний ландшафтний дизайн.
Крім вказаних зон, певних змін має зазнати вся територія парку. Обов’язковими є сучасне освітлення та автоматичний полив зелених територій, облаштування туалетів (в т.ч. для людей з особливими потребами), обладнаних кімнатами матері і дитини.
Одна з умов реконструкції — відмова від будівництва нових об’єктів ресторанного чи торгівельного типу, проте може розглядатися можливість естетичного відновлення зовнішнього виду вже існуючих будівель, щоб вони могли гармонійно вписатися в нові умови.
Існуючі насадження та зелені зони мають бути збережені.
Архітектор Євген Кулик наголошує: розроблена концепція — лише ідея, надані проекти можуть містити зміни та оригінальні інновації.
Конкурс на кращий проект реконструкції міського парку буде оголошено у січні. Для розгляду наданих проектів та визначення результатів буде створена конкурсна комісія, у яку увійдуть кращі фахівці з архітектури та міського озеленення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Бориспіль 17 січня 2021 09:40
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    "досить велику територію парку..."??? Це не парк!! Це зборище закладів та пам'ятника СРСР!
  2. Євген 17 січня 2021 13:36
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Парк вже давно потребує реконструкції, адже зараз його парком важко назвати. Але парк - це місце для відпочинку та прогулянок, тому в парку на має бути ніяких "спортивних зон", навіть вже існуючий скейт-майданчик треба перенести в інше місце. Естетичне відновлення зовнішнього виду вже існуючих будівель має відбуватися на кошт власників цих будівель, а не за кошт міста. В ідеалі було би всі ці будівлі-генделики прибрати взагалі. Подивіться, який парк у Броварах.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031