Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Про квас і стихійний ринок


Про квас і стихійний ринок

Тема стихійної торгівлі біля ринку «Центральний» в Борисполі продовжує залишатися актуальною. Тому доводиться знову до неї повертатися.

Порівняно з минулим тижнем, базар на тротуарі розрісся і тягнеться уже вздовж приміщення ресторану «Альта». Здається, скоро до «Сільпо» добереться. Підприємці навіть і не маскуються під сільгоспвиробників — від самого ранку виставляють «прилавки» із ящиків продукції, привезеної із Троєщини. А увечері на місці торгівлі залишаються сміттєві урни, поховані під горами цих ящиків. Але повернутися знову до цієї теми змусила не до болю знайома картина стихійного сільгоспбазару, а випадок із квасом, який трапився у неділю, 25 червня.

Коли побачила, як біля тротуару із припаркованої «газельки» вивантажують розкладний столик та діжечки з квасом, була шокована. Лишилося встановити парасолю — і новий генделик готовий. Запитала, чи мають вони дозвіл на таку торгівлю, бо знаю, що без рішення міськвиконкому облаштовувати точки сезонної торгівлі нікому не дозволено. А такого дозволу не давали точно. Мене наполегливо намагалися переконати, що такий дозвіл є. Але на прохання показати той дозвіл відверто відфутболили.

Оптимальним рішенням у цій ситуації було набрати 102.
Поліція приїхала досить оперативно. Ніяких дозволів правоохоронцям продавець квасу показати не змогла. Бачила у її руках лише якусь накладну. Не скажу, чи мала вона сертифікати, які підтверджують якість квасу. Тоді це було не важливо, бо поліція змусила згорнути ту торгівлю, про що повідомили кореспонденту як заявнику.

Та хочеться застерегти покупців, які люблять спекотним днем утамовувати спрагу холодними напоями на розлив: не довіряйте словам. Якщо торгова точка не має стенду із куточком покупця, не соромтеся запитати документи, які засвідчують якість напою, повідомляють про його дату виготовлення та термін придатності.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031