Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Незаконне будівництво ЖК у центрі міста


Незаконне будівництво ЖК у центрі міста
Після років простою у Борисполі відновлено будівництво довгобуду — ЖК «Альта-Град» за адресою вул. Бежівка, 14. Проте дії забудовника не влаштовують місцеву владу. Чому? Цікавилися «Вісті».
Роботи без дозволів
Багатоповерховий будинок на вул. Бежівка, 14 отримав славу довгобуду, бо історія даного будівництва має приховані нюанси. Так, забудовники ЖК змінювалися неодноразово, тому інвестори довго чекають на вже оплачені квадратні метри. Новий інвестор у лютому цього року відновив будівельні роботи, проте міські чиновники забили на сполох лише у березні. Так, на нараді міського голови 11 березня прозвучала інформація про незаконність будівництва і обговорювалися варіанти його призупинення. Як зазначалося, роботи ведуться із порушеннями: без містобудівних умов та обмежень, документів на земельну ділянку. Наголошувалося, що вантажівки компанії зруйнували під’їзну дорогу до будмайданчика, тротуар і бордюр в напрямку об’єкту, що були відремонтовані за кошти з міського бюджету. Міський голова Анатолій Федорчук наполіг, щоб працівники КП «Бориспільводоканал» перекрили подачу води до будівельного майданчику. У такий спосіб влада хоче змусити забудовника вийти на контакт.
«Вісті» звернулися до відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції Борисполя за коментарем. Начальник відділу ДАБІ Микола Ювченко говорить, що договір оренди земельної ділянки нині є недійсним і це є головною проблемою. «Забудовником надана реєстрація на право власності на нерухоме майно та перереєстрація на нього, а також договір куплі-продажі об’єкту. Проте цього замало, оскільки ми не бачили проекту ЖК і про його категорію складності нам нічого невідомо», — роз’яснив Ювченко, додаючи, що забудовник обіцяв надати усі документи, в тому числі і оновлений проект, але станом на 13 березня цього не зробив.
Позиція забудовника
«Вісті» поспілкувалися із заступником директора ТОВ «Альта-Град» Алімом Гуленюком. За його словами, проектна документація наразі в процесі розробки, а будівництво проводиться за старим проектом.
«На сьогоднішній день триває підготовка до будівництва, завозимо пісок, землю, встановили будівельний кран. Ми не приховуємо, що проводиться кладка цегляних стін, але що поганого в цьому. Краще, щоб люди роками чекали на свої квартири?» — коментує Гуленюк, додаючи, що міські депутати на останній сесії не проголосували за продовження договору оренди земельної ділянки під багатоповерхівкою через власні мотиви, яких вони не озвучують.

Відомо, що майже 10 років тому 23 інвестори вклали кошти у досі бетонний каркас будівлі, загалом першу чергу ЖК спроектовано на 510 квартир. Нагадаємо, проблемний об’єкт тривалий час був «замороженим».
Його попередній забудовник — компанія «Терра Девелопмент», обіцяла ввести в експлуатацію багатофункціональний комплекс із наземним паркінгом на майже пів тисячі паркомісць до кінця 2010 року. На той час анонсувалося, що 30% квартир вже було продано, а 15% — зарезервовано.
За квадратний метр жилої площі тоді просили від 6,7 тис. грн до 7,3 тисяч. Загалом проектом передбачено будівництво трьох будинків: двох 16-поверхових на 825 квартир та одного офісно-торгового центру із супермаркетом, рестораном, SPA-центром, відділенням банку та спортивним клубом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031