Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Негоже економити на лавочках і урнах


Травневе тепло манить містян на природу. У межах Борисполя популярною стає оновлена територія Олесницького озера, де роботи із благоустрою на фінішній прямій. На другому місці – Книшовий комплекс, де цвітуть екзотичні рослини.

Олесницьке: красиво, але незручно

«Вісті» прогулялися минулими вихідними біля Олесницького, де було людно: хтось смажив шашлики біля верб, хтось катався на велосипеді, багато прогулювалися доріжками.

«Як гарно усе зроблено, є де дітям побігати! — Ділиться враженнями Марина, мама двох дівчаток-школярок. — Неприємно здивована відсутністю сміттєвих урн: менша з’їла цукерки, старша — морозиво, а обгортки доводиться складати в сумочку. Серветками витирала малим руки, — знову у сумочку… Нерви здали, коли діти випили соки, а пакетики викинути нікуди», — каже жінка, додаючи, що й присісти відпочити ніде, бо лавочок мало, на всіх не вистачає.

Дійсно, на усій території довкола озера немає жодної урни. Щодо лавочок — теж негусто: встановили лише 12, а загальна площа рекреаційної зони — 15 га. Заступник міського голови Микола Корнійчук пояснив «Вістям», що збільшення кількості лавок не передбачається. Натомість підкреслює, великі сміттєві баки уже встановлені біля парковки поблизу озера, туди, каже, і потрібно носити сміття відпочивальникам.

Але до порад чиновників сьогодні на Олесницькому мало хто дослухається, тому пляшки і недопалки відпочивальники кидають, де прийдеться, як і паперове та пластикове сміття. Що буде влітку, можна лише уявити.

Ходіть без присяду

Книшовий меморіально-парковий комплекс нині має чудовий вигляд: зелено, квітнуть магнолії, розпускаються інші декоративні дерева та кущі.

«Ми чули обіцянки від влади про встановлення табличок із інформацією про рослини, які висаджено на Книшовому, проте досі їх немає», — каже бориспілець Олег, якого «Вісті» зустріли на території комплексу. Також чоловік помітив і відсутність лавок та урн. На запитання, як він сприймає таку тенденцію, лише посміхається і руками розводить.

За роз’ясненням ми звернулися до заступника міського голови Миколи Корнійчука, який повідомив, що лавочки на Книшовому не передбачені.

«Лавочок і сміттєвих урн на Книшовому не буде. Ми вже експериментували із їх встановленням на тій території й отримали негативний досвід — було багато сміття, перехожі викидали цілими пакетами», — пояснив Корнійчук.

Тож, як зрозуміло, посидіти у тіні молодих дерев не вийде, хіба що навпростець пройтися через комплекс.

Такі висновки

Залишається невідомим, звідкіля Бориспіль запозичив практику економити на елементарному людському комфорті. Хто і де бачив зони відпочинку без достатньої кількості місць для сидіння?

Міській владі при плануванні благоустрою зелених зон слід враховувати співвідношення загальної площі території, основного її призначення та приблизної кількості людей, які можуть відвідувати її одночасно. Економити кошти міської казни на сидіннях і бачках для сміття — все одно, що економити сімейний бюджет на сірниках. А запроваджена владою ідея: «щоб не сиділи і не смітили» — є порушенням права бориспільців на культурний відпочинок. Та й, зрештою, думку виборців і платників податків місцева влада покликана враховувати.

Нагадаємо. Депутати на квітневій сесії міськради позитивно проголосували за питання «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 15 га у постійне користування КП «ВУКГ» для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення по вул. Київський Шлях, 125-б в м. Бориспіль (Олесницьке озеро)».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Артем 12 травня 2019 06:01
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    Щодо урн. У більшості країн Європи урн в громадських місцях немає, бо там сортують сміття. Тому беруть із собою і несуть додому, де є роздільні урни. До речі, у нас їх теж вистачає. Давно пора себе привчити самим нести відповідальність за своє сміття, а не перекладати на комунальників. Якже не вистачає елементарнгго виховання! Навіть зараз у школах цьому не навчають. Бо діти йдуть і кидають за собою папірці, пляшки. Дорослі, батьки, будьмо свідомими, підкажіть мооодому поколінню, що треба берегти довкілля.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031